Philippa holdt til presset (video)

17-06-2018 12:49

Britt Carlsen

 Spændingen var til at skære i, syv fejlfrie ryttere blev reduceret til en enkelt i finalen for U18-ryttere - Philippa Wildfang Linde holdt til presset og leverede sin tredje fejlfrie mesterskabsrunde, og det var hun alene om

Syv ryttere kom til finalen i i Agria DRF Mesterskabet for U18 præsenteret af Pedersen Sporthorses uden fejl. De unge juniorryttere viste overbevisende springning i fredagens første runde, og derfor var mesterskabet i dag mødt med spænding og forventning. Banebygger Bo Bak Andersen fik udfordret rytterne, der sammen med træneren skulle træffe nogle taktiske beslutninger i de faste afstande rundt om på banen. Og hestenes kapacitet blev sat under pres på brede oxere og høje lodrette. 

Efter første runde i dagen finale havde fire ryttere chancen for guldet, da de var fejlfrie: Phillippa Wildfang Linde, Josefine Sandgaard Mørup, Theodor Wildgang Just Linde og Alexander Godsk. Presset var derfor stort på de unge skuldre, og den eneste som formåede at holde nullet var 18-årige Phillippa Wildfang Linde og det eminent springende Casmann e. Cascari. Med guldet sikkert om halsen på Phillippa, måtte der en omspringning til mellem tre ryttere med fire fejl. 
Josefine Sandgaard Mørup fik desværre 8 fejl i den afgørende runde på De Semilly Edition, og samme skæbne overgik Theodor Wildgang Just Linde, og dermed fik de ikke indflydelse på afgørelsen. 
Alexander Godsk, der fører DRFs rangliste, fik et enkelt nedslag, og han red sig dermed ind i omspringningen, hvor han fik følgeskab af Caroline Nørgaard Winter og Cecilie Kjær.

Copyright Ridehesten.com
Caroline Nørgaard Winter og Cairo kom ind i omspringning om sølv- og bronzemedaljen men sluttede lige udenfor medaljerækken.

Caroline Nørgaard Winter og Cairo var fejlfri i fredagens første runde, og igen i dag leverede hun en sikker 0-runde, men i den afgørende finale fik hun et nedslag, men det sendte hende i omspringningen om sølv og bronze. Desværre for Caroline fik hun 8 fejl, og dermed fjernede hun noget af presset på sine to konkurrenter til medaljerne. 14-årige Cecilie Kjær, der rider på Darcon II Z e. Darco trænes af sin far Ulrik Kjær, og hun har kun redet hesten i trekvart år. Stævnet var hendes første på dette niveau, så hun indrømmer, at det var meget spændende at nå frem til omspringningen. Hun fin dog et enkelt nedslag, og dermed kunne Alexander Godsk ride sølvmedaljen hjem med et fejlfrit ridt på Cabrio e. Ukato. Alexander er 17 år, og det er hans sidste år som junior. Han var meget tilfreds med resultatet, som er hans bedste udendørs mesterskab. - Det var et meget hårdt felt, erkender han. 

Se resultatet HER

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen