Pararyttere får international erfaring

05-10-2019 17:30

Camilla Tiefensee Schrøder

Fire danske pararyttere er denne weekend til start ved det internationale stævne i Kristiansand, hvor de får en masse god rutine og international erfaring

Copyright Ridehesten.com
Anne Mette Hasselstrom og Max. Foto: Ridehesten.com/Mette Emilie Pedersen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er et relativt uerfarent paradressurhold, der denne weekend er taget til Norge for at konkurrere på de internationale dressurbaner, fortæller træneren Jeanette Larsen, som er med på sidelinjen i Kristiansand.
Fredag var de i aktion i team test, og i dag gjaldt det den første individuelle test, mens stævnet afsluttes med kür søndag.

Anne Mette fik styr på frække Max
Anne Mette Hasselstrom og vallakken Max sluttede i dag blandt de placerede med et resultat på 66.707%. Hun er den eneste af rytterne, der før har startet internationalt, men hun fik ikke den bedste start i går, fortæller træneren:
– Hendes hest var virkelig fræk inde på banen, men sådan kan det jo nogle gange være på dagen. Det er en lidt svær arena med meget støj omkring, og folk tager ikke så meget hensyn, så hvis man har en lidt sensitiv hest, vil den reagere på det, forklarer Jeanette Larsen.
I dag gik det heldigvis bedre, og scoren rakte til en fjerdeplads i det internationale felt, hvor en DV-hest i øvrigt kom på andenpladsen. Det var Lindegaard Lucky e. Solos Landtinus/de Noir (opdr. Jørgen Jacobsen), som scorede 68.821 med norske Anita Hennie Johnsen i sadlen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I udlandet for første gang
Tina Chabert Jensen er en af de ryttere, der af sted til stævne i udlandet for første gang, og hun har klaret sig godt som eneste rytter i grad II på vallakken Ælling. I går fik de bedste danske resultat på tværs af graderne med 66.869%, og i dag fulgte de op med 66.422%. Stævnet har været noget af en rutsjebanetur for Tina – læs hendes beretning her.
Også Malene Høj Sommerlund og Maria Bech Kofoed gør sig deres første internationale erfaringer denne weekend, og meldingen fra træneren er positiv.
– Jeg ved, at de kan meget mere, end hvad de har vist her. Men de har ikke supermeget international erfaring endnu, så stævnet her er en god mulighed for at komme lidt ud at snuse til det hele, siger Jeanette Larsen.

Se alle resultatlisterne

DV-hest vandt grad I
I Grad I var ingen danske ryttere til start, men til gengæld var det en dansk hest, der vandt: DV-vallakken Aladdin e. Akinos/May Sherif (opdr. Rosa Nielsen), som rides af Jens Lasse Dokkan, fra Norge opnåede en flot score på lige ud 70%. Også i går vandt den klassen med 73%.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen