Pararytterne er klar til Deurne

16-07-2024 12:08

I den kommende weekend drager en stor del af de danske pararyttere til Holland, nærmere Deurne, for at konkurrere til det internationale CPEDI3* stævne. Stævnet er sidste stævne inden den endelige udtagelse til de paralympiske lege

Copyright Ridehesten.com
Danske Nicole Johnsen er én af de pararyttere, der tager til Deurne for at kæmpe om en af de sidste PL-pladser. Foto: Ridehesten.com/ Mie Thorup Poulsen.

De danske pararyttere er i fuld gang med de sidste forberedelser inden de drager mod Green Valley Estate i hollandske Deurne for at ride sidste stævne, inden landstræner Astrid Gemal skal udvælge, hvem der skal have de sidste to pladser til de paralympiske lege i Paris

Det er tydeligt at se på startlisterne, at der er rift om pladserne til de paralympiske lege, hvor hele 18 nationer er repræsenteret. Heraf er der syv danske pararyttere til start. Nationer som Brasilien, Hong Kong, Grækenland, Singapore og Spanien er repræsenteret udover de mere gængse nationer såsom Danmark, Sverige, Holland og Tyskland. 

På den danske startliste er allerede PL-udtagede Tobias Thorning Jørgensen og Katrine Kristensen at finde. Katrine er til start med en anden hest end den, hun er udtaget til PL på, nemlig Cracker Jack e. Sunset hit, mens Tobias har både PL-hesten Jolene Hill e. Blue Hors Schufro Hit/ Windsor samt Blue Hors Zackorado e. Zack/ Florencio 2 til start. 

Derudover er resten af det danske bruttohold til PL også til start. De tre ryttere skal til Deurne for at bevise, at det er dem, der fortjener én af de sidste to pladser på det danske PL-hold. De tre ekvipager, der skal kæmpe om de sidste pladser er grad-III rytter, Karla Dyhm Junge på Miss Daisy e. de Noir 3/ Blue Hors Future Cup, grad-V rytter, Nicole Johnsen på Cavanillas-W e. Florett AS samt grad-IV rytter, Pia Wulff Jelstrup på Zafia e. Blue Hors Zee Me Blue/ Carentino. Karla Dyhm Junge glæder sig til en god uge i det hollandske: – Vi er ved at forberede det sidste inden afgang i aften. Jeg glæder mig virkelig til at komme til Holland og få en rigtig god uge med mine rytterkollegaer og deres teams, og forhåbentlig ride et rigtig godt resultat hjem. 

Copyright Ridehesten.com
Karla Dyhm Junge og Miss Daisy glæder sig til en god uge i det hollandske, hvor de forhåbentligt får redet en PL-plads hjem. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Danskerne kommer dog ikke til Holland uden konkurrence fra de andre nationer. På startlisten finder man blandt andet dobbelt europamester fra 2023, hollandske Demi Haerkens, dobbelt paralympiske mester i grad-IV, hollandske Sanne Voets og flere medaljetagere fra de seneste mesterskaber. Det er altså tydeligt at se, at Deurne bliver de fleste landes sidste udtagelsesstævne inden de paralympiske lege løber af stablen i Paris. 

Pararytterne er ved at forberede de sidste ting, inden de fleste af dem drager mod Holland i nat. Torsdag skal hestene igennem vettjek, og fredag formiddag går konkurrencerne for alvor i gang, hvor rytterne skal kæmpe om ikke bare et godt resultat, men altså også de sidste PL-pladser i denne omgang. 

Copyright Ridehesten.com
Pia Wulff Jelstrup på Zafia kæmper også om en PL-plads. Foto: Ridehesten.com/ Mie Thorup Poulsen.

Startlister til stævnet. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen