Nyt talentakademi for unge springryttere

12-08-2015 08:00

Ditte Faber

Dansk springsport skal være mere tydelig både nationalt og internationalt, og det skal et nyt springakademi sikre

Copyright Ridehesten.com
Engerupgaard ved Tikøb skal danne ramme for Springakademiets clinics og foredrag. Her er Engerupgaard fotograferet til Ridehestens augustnummer 2013.

I slutningen af september skal knap 20 unge springryttere på deres første clinic på det nystartede 4-kløverets Springakademi. Målet er, at 20-30 unge talenter mellem 17 og 25 år kan blive støttet i deres udvikling som ryttere. På sigt skal det være gratis for rytterne at deltage, så også økonomisk svage talenter får mulighed for at udnytte deres potentiale. 

- Vi synes, der er mange talenter i dansk springsport, men vi mener samtidig også, at ikke alle får den uddannelsesmæssige opbagning, de har behov for, lyder det blandt andet fra 4-kløveret, om hvorfor der skal være et springakademi.

4-kløveret dækker, som navnet indikerer, over springakademiets stiftere, hhv. den succesfulde springhesteavler Rene Holstein, den ditto succesfulde avler Mikala Bagge, stutteriejer og erfaren arrangør af internationale kurser og events Lotte Holm, samt Susanne Taarnager Strøm, hvis børn er en del af elitesporten. Længe har de fire ønsket ændringer og holdningsændringer  i springsporten, og amibitionerne kan nu blive realitet i det nystartede initiativ. De eneste krav, 4-kløveret stiller til rytterne, er vilje og en positiv indstilling.

- Det er benhårdtarbejde at uddanne sig som rytter, og det kræver både tid, kræfter og engagement. Det er det, vi vil forlange af rytterne i springakademiet, omvendt så vil vi kunne hjælpe dem ved at invitere dem til et antal træningssamlinger årligt, give dem noget mentaltræning, og en mulighed for at sparre med og støtte hinanden, siger 4-kløveret.

De mener desuden, at springakademiet kan være med til at underbygge en holdånd, som ikke dyrkes mange andre steder. I akademiet er fokus på udvikling af rytternes talent og træning, og fordi akademiet er uafhængigt, er der ingen selektion, hvor rytterne skal kæmpe mod hinanden om eksempelvis en landsholdsplads.

Hvis du er interesseret i en af de resterende pladser til akademiets første clinic 26.-27. september, kan du finde kontaktoplysninger, samt læse meget mere om 4-kløverets Springakademi i augustnummeret af magasinet Ridehesten.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald