Hyldest til dressurrytterne

02-07-2023 10:57

CHIO Aachen: Da det danske dressurlandshold i går blev nummer to i Nations Cup, fulgte også en præmieceremoni på det imponerende springstadion med plads til 40.000 mennesker

Copyright Ridehesten.com
Det danske dressurlandshold fik en hel runde i hestevogn. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Stævnet i Aachen er kategoriseret som verdens største ridestævne, der hvert år besøges af over 350.000 mennesker. Der er også nogle specielle traditioner, og blandt dem er ceremonier på det store springstadion, hvor der er plads til intet mindre end 40.000 mennesker.

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald blev først hyldet for sin individuelle tredjeplads i Grand Prix Special. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Her skal man som dressurrytter til præmieoverrækkelse til hest, hvis man bliver placeret i CDIO5*-klasser, både de individuelle placerede og det hold som vinder Nations Cuppen. Derfor var Nanna Skodborg Merrald i går til præmieoverrækkelse først, mens hele holdet var efterfølgende.

Før i tiden red rytterne på deres egne heste til præmieoverrækkelsen, men i efterhånden en del år har Aachen stillet heste til rådighed for rytterne, da de færreste dressurryttere har lyst til at bruge deres egne heste, med tanke på, at de nemt kan komme til skade under sådan en stor hyldest. Det er dog kun det vindende hold som skal til hest, nummer to og tre bliver kørt rundt i hestevogn.

Derfor var det danske dream-team bestående af Lone Bang ZindorffCarina Cassøe KrüthAndreas Helgstrand og Nanna Skodborg Merrald i går eftermiddags til præmieoverrækkelse, hvor blev kørt rundt i hestevogn, mens de tyske vindere var til hest.

Stævnet start - og resultatlister.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner