EM for veteraner er afgjort

14-07-2024 18:32

I denne weekend har fire danske veteraner været i Italien for at dyste om titlen som dette års europamester. Nu er den individuelle finale afviklet, og har var særligt én af veteranerne meget tæt på en medalje

Copyright Ridehesten.com
Natasja Kock Mogensen i sadlen på Cooper, der i dag fik en flot femteplads til EM for veteraner. Foto: Ridehesten.com/ Aviaja Vindum Hansen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

FEI Jumping European Championship for Veterans 2024 har i den forgangne uge fundet sted på det italienske hestesportscenter Horses Riviera Resort, hvor ekvipager fra 13 nationer er samlet for at konkurrere om guldmedaljen til EM for veteraner. Fire danske kvinder, der alle har rundet de 45 år, som er minimumsalderen for at deltage, er rejst ned i varmen for at repræsentere de danske farver til mesterskabet. I lørdags blev holdmesterskabet afviklet, hvor Danmark desværre var præget af nogle fejl. I dag blev det individuelle mesterskab afgjort, hvor særligt én af den danske ekvipager var meget tæt på medalje. 

Copyright Ridehesten.com
Det danske veteranhold efter en af de varme træninger. Foto: Privat.

De fire danske ekvipager, der er draget til Italien er Rikke Kjær på Atomic News e. New Port-W/ Casir Ask, Pernille Kruse Madsen på Bon Victory e. Verdi/ For Pleasure, Louise Rich på Dynamic e. Diarado/ Cassini I og Natasja Kock Mogensen på Cooper e. Lord Z/ Polydox. Sidstnævnte er også den ekvipage, der i dag red et flot resultat hjem. Parret blev nemlig placeret som nummer fem i det individuelle europamesterskab, med blot ét enkelt point fra medaljerne. Parret endte med 7,1 point og blev dermed placeret som bedste danske ekvipage. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Natasja fortæller, at det har været en helt fantastisk, men varm oplevelse med den 17-årige vallak Cooper: – Veteran EM er helt fantastisk, folk vender tilbage år efter år. Fællesskabet mellem landene er unik og alle deler glæden for sporten og dyrene. Det har været utrolig varmt hernede, og der var skruet op for sværhedsgraden, så vi havde noget at se til undervejs. Cooper har sprunget fantastisk i alle fem runder, trods han er en ældre herre. Jeg håber virkelig, at jeg kan komme tilbage med ham næste år til september til endnu et mesterskab. 

Copyright Ridehesten.com
Natasja Kock Mogensen håber på at kunne vende tilbage til EM med 17-årige Cooper næste år. Foto: Ridehesten.com/ Aviaja Vindum Hansen.
Fakta
Hvad er EM for veteraner?

EM for veteraner er et springmesterskab, som afholdes hvert år. Det er åbent for ryttere over 45 år, der ikke har redet højere end 135 cm i året op til mesterskabet. På førstedagen rides der om holdmedaljen, mens de individuelle medaljer afgøres over to runder den efterfølgende dag. De 25 bedste ryttere fra holdkonkurrencen kvalificeres til finalen. Der springes 125 cm, altså svarende til MB1*. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen