På besøg hos Stutteri Svalegård

07-07-2013 06:21

Siden starten af 90erne er der blevet avlet heste hos Else-Marie og Jens Chr. Krabbe på Svalegård i Thy, og gennem årene er det blevet til godt 60 afkom med fornavnet ”Svalegårds”

Copyright Ridehesten.com
Tre generationer af familien Krabbe: Else-Marie og Jens Chr., deres barnebarn Nicoline i forgrunden, og til venstre Marie Krabbe med sønnen Martin på armen. Jens Chr. har et godt tag i Svalegårds Atlanta, mens hoppens føl fra i år, et hingsteføl efter Tailormade Attention, stifter nærmere bekendtskab med Nicoline.

Stutteri Svalegård stod for en af de flotteste avler præstationer ved dette års unghestechampionat i Herning, med to heste blandt de seks bedste. Men for familien Krabbe er det ikke bare de gode resultater, der tæller - hestene samler hele familien, og giver tre generationer masser af gode oplevelser.

Else-Marie og Jens Chr. Kom godt fra start med deres karriere som avlere, og har formået at holde niveauet og mere til lige siden. Ifølge Jens Chr. Skyldes de gode resultater først og fremmest, at han har rigtig gode, stabile avlshopper.

- De kan bære mange forskellige typer af hingste, og det er lige før, det næsten er lige meget, hvilken hingst, der kommer på - resultatet bliver stadig godt, fortæller Jens Chr.

Efter de netop overståede championatskvalifikationer er ikke mindre end tre heste med fornavnet ”Svalegårds” klar til mellemrunden i Dansk Ride Forbunds dressurchampionater: I 5-års championatet er sølvmedaljehoppen Svalegårds Hottie e. Blue Hors Hotline/De Noir kvalificeret med 8,96 point, og Svalegårds De Luxe e. De Noir/Pari-Ace Dane er kvalificeret med 8,26 point. I 4-års championatet er bronzemedaljehoppen Svalegårds Terra e. Tailormade Temptation/Stedinger kvalificeret med 8,7 point. Dertil er Hottie udtaget til UVM i Verden.

Magasinet i Ridehesten har været på besøg hos de succesfulde avlere til en snak om avl, hopper, hingstevalg mv.

Læs mere i magasinet Ridehestens julinummer.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald