Opvisning og undervisning hos Helgstrand

12-04-2014 15:34

Britt Carlsen

Der var stop fyldt i den store ridehal da Marianne og Andreas Helgstrand inviterede til åbent hus på Helgstrand Dressage sammen med Støvring Hingstedepot - det blev meget mere end hingstefremvisning for med hjælp fra stedets træner Morten Thomsen fik vi et indblik i den daglige træning

- Vores forretning er opbygget på baggrund af en høj grundkvalitet hos vores hingste og rideheste. Og jeg vil mene,at vi har nogle af Europas aller bedste unghingste her på stedet, indledte Andreas Helgstrand. Og så fulgte tre timer, hvor Andreas og hans stab af topryttere fik bevist for publikum, at det i høj grad var tilfældet. Som noget nyt krydredes hingtefremvisningen med dressurtræning, da stedets hjælpetræner Morten Thomsen demonstrerede hvordan der bliver arbejdet med hingste og rideheste i det daglige. Fra unghingstene Vincent Maranello e. Blue Hors Zack og Franklin e. Ampére til et dejligt gensyn med Grand Prix-hesten Akeem Foldager e. Akinos der under Andreas Helgstand viste, hvor langt de er kommet gennem vinterens træning, og det uhyre interssant ud for dansk dressursport. For som Morten Thomsen bemærkede, så vurderede han parret til at høre til i den absolutte verdenstop.

Flemming Schultz blev hædret for sit fremragende engagement og informationer som speaker, derfik bundet eftermiddagen sammen med stemning og professionalisme.
Thomas Sigtenbjerggaard præsenterede og en lille håndfuld salgs/rideheste og samtidig gav han publikum et indblik i hvad det er, de søger ved deres heste hos Helgstrand Dressage. - -Vi ønsker heste der har en god selvbalance, og heste der kan rides for lette hjælpee, for de heste er lette for deres nye ejere at ride. Og så skal de have noget udtryk og x-faktor. Først og fremmest ønsker vi heste, der vil og kan arbejde, sagde han.

Andreas Helgstrand takkede for det store fremmøde, og så forsvandt publikum ud i det store staldområde og ud på området foran hallen, hvor der var mulighed for at købe rideudstyr fra Kinnerup samt få pølser og fadøl og en kop kaffe at lune sig på.

Hele fremvisningen kan ses eller genses på ClipMyHorse.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen