Opdatering i hestemassøruddannelsen

24-04-2024 18:06

Siden 2009 har det været muligt at uddanne sig til hestemassør på Center for Dyreterapi i Hirtshals. I år har uddannelsen fået en stor opdatering, der kommer til at gælde allerede fra slutningen af maj 2024

Copyright Ridehesten.com
Hestemassøruddannelse i Hirtshals har fået en opdatering, som de kommende elever kan glæde sig til. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ved Center for Dyreterapi i Hirtshals er det muligt at uddanne sig til hestemassør. Uddannelsen i Hirtshals udmærker sig ved at være den eneste i Danmark, som har eksterne internationale faggodkendelser, hvilket har betydet, at nogle af verdens førende eksperter på området har godkendt uddannelsens pensum. 

Nu har uddannelsen dog fået endnu et fagligt løft. 

I en pressemeddelelse fortæller indehaver af Center for Dyreterapi, Bettina Hvidemose, at de kommende elever ny kan se frem til en ny og opdateret version af uddannelsen, der træder i kraft allerede fra slutningen af maj 2024. Om opdateringen fortæller Bettina: 

– De seneste år er der udført utrolig meget forskning indenfor vores fag, og med afsæt i de mange spændende resultater, som dette har medført, har uddannelsens indhold fået en større opdatering op til opstart i slutningen af maj 2024.

Hestemassøruddannelsen giver blandt andet eleverne kompetencer til at udføre hestemassage, lokalisere udfordringer i hestens muskulatur og biomekanik samt at hjælpe hesteejere med afspænding af deres heste ved hjælp af massage og udstrækningsteknikker. 

Uddannelsen foregår som en kombination af fremmøde på skolen i Hirtshals to dage om måneden i et halvt år, som suppleres af hjemmearbejde og onlineundervisning. På den måde er det også muligt for elever fra udlandet (fx Norge, Sverige, Færøerne og Island) at uddanne sig til hestemassør på skolen i Hirtshals. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ekstern godkendelse
I pressemeddelelsen gør Center for Dyreterapi opmærksom på, at "hestemassør" ikke er en beskyttet titel.

Det betyder ifølge uddannelsesstedet både, at det kan være svært for interesserede elever at finde et godt og kompetent uddannelsessted, og at hesteejere kan have svært ved at gennemskue hvilke kompetencer, hestemassørerne besidder.

Derfor anbefaler Center for Dyreterapi, at man tjekker op på, om uddannelsesstedet har nogen form for eksterne godkendelser. Bettina tilføjer i den forbindelse: 

– Hestemassøruddannelsen her hos Center for Dyreterapi er godkendt gennem IEBWA og IICT, der er to internationale organisationer, som netop har fokus på kvalitetssikring i branchen på verdensplan. Vi er utrolig stolte af, at netop disse organisationer siger god for os og vores uddannelsesforløb. 

Copyright Ridehesten.com
Hestemassør er ikke en beskyttet titel. Derfor kan det være svært at vide, hvilke kompetencer en hestemassør egentlig har. Foto: Privat

Opdaterede uddannelsesforløb
Hos Center for Dyreterapi er det også muligt at uddanne sig inden for andre områder med fokus heste, hunde, deres træning, adfærd, bevægelse og fysik. Uddannelsen Fysiurgisk Hesteterapeut vil ligeledes blive opdateret, inden der starter et nyt hold i efteråret 2024. 

Det opdaterede uddannelsesforløb på hestemassøruddannelsen vil blive præsenteret for de kommende elever i 2024. Bettina fortæller afslutningsvist: 

– Vi er rigtig glade for at have et super stærkt team af undervisere, som hver især er passionerede omkring deres fag og samtidig holder sig opdaterede på alt det nye. Og så er vi dybt taknemlige for, at så mange elever ønsker at tage deres uddannelse netop her hos os.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner