Træner dømt for dyremishandling

06-02-2017 10:46

En træner i England er blevet dømt for dyremishandling af en pony, som han havde i træning

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ponyen Tanzin var sidste år i træning hos Jonathan Hurst. Ponyen fik flere skader under opholdet, og nu har Hurst fået sin dom.

Tanzins ejer opdagede selv skaderne, da hun besøgte ponyen for at få en opdatering på dens fremskridt. Det var dog alt andet end fremskridt som Tanzins ejer opdagede. Da hun ankom, var hun først overrasket over den manglende reaktion fra ponyen, der ellers altid reagerede på hendes stemme. Hun skreg, da Tanzin drejede hovedet, og viste et gråtonet øjne - der frygtede hun, at Tanzin var blevet blind.

En dyrlæge blev tilkaldt, og alt imens fik Tanzin tilbudt foder, som hun nægtede at spise. Det var der en god grund til – en undersøgelse af munden afslørede nemlig et dyb flænge i hendes tunge.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hurst, træneren af ponyen har udtalt, at flængen i tungen blev fundet i en generel helbredsundersøgelse af hans dyrlæge, der angiveligt havde anslået skaden til at være mindst fem dage gammel og derfor mente hans dyrlæge også, at såret var for gammelt til at sy. Han fortæller ligeledes, at han blev af dyrlægen oplyst, at Tanzin godt kunne spise, og at hun aldrig viste nogen tegn på blodtab, ubehag, tab af appetit eller savlen. Han har fortalt H&H, at han burde have vidst, at Tanzin skulle have haft dyrelæge, og det var en fejlvurdering fra hans side, men at han vil anke dommen.

Ifølge Hurst slog ponyen sit øje ved fodringstid, mens at det ikke var nogen synlig hævelse eller uklarhed, så derfor blev det besluttet, at han ville se tiden an og evt. ringe til dyrlægen om mandagen.

Hurst er blevet dømt til 120 timers samfundstjeneste, en bøde på 300 pund( >2500dkk ) og et tillæg på yderligere 60 pund.

/H&H

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev