Nyt magasin ude nu: August 2024

01-08-2024 14:26

Trine Askjær-Jørgensen

En ny måned er lig med et nyt Ridehesten-magasin, og vi har som altid knoklet for at lave masser af spændende indhold om dressur, springning, avl, fagligt m.m. Se her, hvad august-bladet indeholder

Copyright Ridehesten.com
En ny generation af fremtidens rideheste nyder sommeren, inden nogle skal på følskue og andre skal skifte ejer på følauktion. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen

Endnu engang har vi planlagt, produceret og fået trykt et Ridehesten-magasin, som byder på læsning indenfor forskellige emner af heste og ridesport. Denne gang er turen kommet til august 2024, som du nu kan finde på vores webshop.

Den første artikel i det nye blad er et portræt af en af Danmarks bedste springryttere, Martin Dinesen Neergaard. Han er nemlig vendt hjem til sine forældres gård i Skanderborg, hvorfra han driver sin forretning Neergaard Horses. Vi har mødt Martin til en snak om vejen til en karriere med heste, sportslige højdepunkter samt livet som nybagt far og selvstændig. 

– Min helt store drøm er for min karriere er at ride VM i Aachen om to år. Det er det, al træningen går på lige nu, kan man godt sige. Det er i hvert fald et stort mål for den nærmeste fremtid. Jeg har heste, der kan, de skal bare i topform, afslører han blandt andet.

Copyright Ridehesten.com
Martin Dinesen Neergaard. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Hvordan sikrer vi velfærden hos sportsheste?
Længere inde i bladet finder du en artikel om hestevelfærd og brugen af heste til sport. Et højaktuelt emne, som vi løbende belyser på den ene eller anden måde i magasinet Ridehesten.

Skribenten Lisa Lindbjerg Jensen har som sit afsluttende eksamensprojekt på uddannelsen til jordbrugsteknolog ved Erhvervsakademi Aarhus undersøgt, hvordan heste kan bruges til sport uden, at der bliver gået på kompromis med deres velfærd, behov og etiske retningslinjer samtidig med, at der gives optimale betingelser for præstation. I denne artikel giver hun Ridehestens læsere indblik i, hvad hun fandt frem til. Det omfatter blandt andet helt konkrete råd til, hvordan du kan forbedre din hests velfærd.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Hvordan longerer du din hest?
Et andet vigtigt emne, vi dykker ned i, er hjælpemidler til longering. Der findes nemlig alverdens hjælpemidler til træning af heste – mange af dem til longering – som markedsføres med lovning om forbedret styrke, smidighed mv. Men udgør træningshjælpemidler egentlig en biomekanisk fordel eller ulempe for hesten? Vi har taget et kig på forskningen sammen med en ekspert, nemlig engelske Russell MacKechnie-Guire, der har en ph.d. i hestens biomekanik. Han siger blandt andet:

– Når vi positionerer hestens hoved og hals, har det en direkte effekt på bevægelsen i resten af hestens krop og ikke mindst ryggen. Så når vi bruger eller overvejer at bruge et træningshjælpemiddel, må vi ikke overse den effekt det har på hele hestens biomekanik.

Copyright Ridehesten.com
Indspændingstøjler er et af de mange hjælpemidler, der findes til brug ved longering. Foto: Adobe Stock

Magasinet byder selvfølgelig på meget mere indhold end dét – du kan bl.a. læse om følgende:

  • Avlerprofil: Stutteri Saruphøj
  • Dansk Varmblods indekstal for hopper
  • OL i Paris 2024: Mød de danske ryttere
  • VM for ungavlere 2024
  • Alt om hestens grovfoder – del 2
  • Dansk Varmblods auktionsudvalg
  • Springrytter: Frederik Fensholt
  • Dansk Varmblods Krafft Eliteskue
  • Barnets første konkurrencepony – hvordan?

Foruden ovennævnte finder du meget andet spændende læsestof i magasinet, der som altid byder på mange, flotte billeder som et supplement til teksterne i de mange artikler.

På vores webshop finder du altid de seneste 12 magasiner, og her kan du også bestille august-magasinet, så du kan få det leveret hurtigst muligt.

Du kan også tegne abonnementer af forskellige varigheder – fysiske som digitale – så du får magasinet leveret hver eneste måned og dermed holder dig opdateret på den nyeste viden fra hesteverdenen.

Du kan selvfølgelig også læse magasinet online, hvis du tegner et abonnement.

Copyright Ridehesten.com
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner