Nye kvalifikationsregler til championat

15-12-2023 15:29

Mille Albinus Hjermitslev

Ændringer i DRF's reglement for 2024 betyder, at der ændres på springchampionaterne, hvor der ikke længere vil afholdes kvalifikationsstævner

Copyright Ridehesten.com
Karen Møller Rohde og Fiorina Ask ved DRF Championatsfinaler på Stutteri Ask 2023. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der er flere nye tiltag i Dansk Ride Forbunds reglement for 2024 i både fælles bestemmelser og i dressur- og springreglementet. 

Det nye reglement for 2024 indeholder også ændringer i forhold til springchampionatet. Det er nu muligt at kvalificere sig til finalen i championatet ved alle C-, B- og FEI-stævner i en given periode. Dog skal én af kvalifikationsrunderne rides i Danmark.

Derfor vil der ikke længere være bestemte stævner, hvor man skal kvalificere sig, ligesom det har været tilfældet indtil nu. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

For hestene på 4 år, der fra 2024 ikke må konkurrere før den 1. juli, kræver det en fejlfri runde i klasser fra 90 til 100 cm at kvalificere sig til finalen.

For de 5-års heste skal der tre fejlfrie runder i 115 cm / LA1* til, mens de 6-års heste skal gå tre fejlfrie runder i 125 cm / MB1*. 

Læs mere om reglementsændringerne og se de fulde reglementer på Dansk Ride Forbunds hjemmeside. 

Læs mere om DRF's championater. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner