Nyt projekt: 360 graders træning af springhesten Kitty Hawk (video)

19-05-2021 09:39

Marie Helene Rigård Rohleder

Velkommen til Ridehestens nye forskningsbaserede træningsprojekt, hvor vi gennem de kommende seks måneder følger et intenst træningsprogram, for den 10-årige dansk varmblodshoppe Kitty Hawk Rynkeby, som bliver redet af springrytter og træner Susan Kjærgård 

Copyright Ridehesten.com
Susan Kjærgård (tv) med Kitty Hawk Rynkeby og ejer Tilde Remmer. Foto: Ridehesten.com/ Annette Boe Østergaard

Vi på Ridehesten har glædet os helt vildt til at løfte sløret for vores nye projekt: 360 graders træning med Kitty Hawk.

I de næste seks måneder kan du gennem artikler, video, podcast og billeder på ridehesten.com og i magasinet Ridehesten følge med i videreuddannelsen af den 10-årige dansk varmblodshoppe Kitty Hawk Rynkeby e. Casir Ask/Pilaro opdrættet af Vibeke Jørgensen på Fyn.
Kitty er ejet af Stine og Tilde Remmer fra Nordsjælland. Det er Tilde Remmer på 14 år, som har redet Kitty. 

Copyright Ridehesten.com
Tilde Remmer og Kitty. Foto: Ridehesten.com/ Annette Boe Østergaard

Sammen med springrytter og træner Susan Kjærgård fra Blue Berry Hill har vi startet et forskningbaseret træningsprojekt, hvor vi kommer hele vejen rundt om træning, behandling og management af en springhest.

Hesten følges tæt gennem forløbet af de to dyrlæger Marianne Dahl-Jensen og Christina Suntum, sadelmager Kit Hansen og hjælper Signe Nielsen, beslagsmed Lars Olsen og adfærdsforsker og lektor ved Aarhus Universitet Janne Winther Christensen, der i fællesskab er med til at sikre hestens optimale udvikling.

Tegn abonnement på magasinet Ridehesten her og følg med i Kittys rejse mod springstævnerne. 

Copyright Ridehesten.com
Dyrlæge og kiropraktor Marianne Dahl-Jensen undersøger Kitty. Foto: Ridehesten.com/ Annette Boe Østergaard

Se videoen her, hvor Susan præsenterer Kitty Hawk og vores fælles projekt: 

Den daglige træning og ridning vil Susan Kjærgård stå for, og den vil bestå af en kombination af grundridning, springtræning, bomarbejde, miljøtilvænning, jordarbejde, longering, strækøvelser og bodywork. Derudover tages hesten med til udebanetræning, i terrænet, til kurser og eventuelle stævner.

Copyright Ridehesten.com
Susan Kjærgård og Kitty. Foto: Ridehesten.com/ Annette Boe Østergaard

Gennem hele forløbet vil Kitty Hawk blive målt på parametre som muskelsætning, gangartssymmetri, tøjlekontakt, stressniveau, indlæringsevne og generel præstationsforbedring gennem Equigaite censorer, tøjletryksmåler mm. 

Fakta
Hvorfor skal jeg købe magasinet Ridehesten?

I det næste nummer af magasinet Ridehesten, som udkommer omkring d. 1 juni, bringer vi en række faglige artikler om Kitty Hawk. Dyrlæge og kiropraktor Marianne Dahl-Jensen fortæller om sin vurdering af Kitty på baggrund af en udvidet handelsundersøgelse og bevægelsesanalyse. Her forklarer hun blandt andet, hvordan Kittys muskelsætning ser ud, og hvilke fokuspunkter Susan Kjærgård skal have som rytter af Kitty. 

I samme magasin kan du også læse Susan Kjærgårds træningsanalyse af Kitty, hvor hun blandt andet forklarer, hvordan hun med grundighed, struktur og indføling, vil arbejde med at konsolidere et solidt fundament, som alle de næste trin i Kittys uddannelse skal hvile på. 

Tegn abonnement NU og følg Kittys rejse mod stævnebanerne. 

Ridehesten dokumenterer alle trin i hestens læring og udvikling i både magasinet og på hjemmesiden Ridehesten.com det næste halve år. 
Du får som læser baggrundsviden og praktiske ”how-to” forklaringer, som du kan tage direkte med dig i stalden.

Copyright Ridehesten.com
Vi har fået en fantastisk flot og funktionel trailer sponsoreret af Ifor Williams Trailer, så Kitty kan gøre sikkert gennem hele projektet. Foto: Ridehesten.com/ Annette Boe Østergaard

Tegn abonnement på magasinet Ridehesten her og følg med i Kittys rejse mod springstævnerne. 

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen