Når tingene ikke går som planlagt

06-07-2021 16:15

Marie Helene Rigård Rohleder

For et par måneder siden præsenterede vi vores nye træningsprojekt: 360 graders træning med Kitty Hawk, hvor planen var at følge videreuddannelsen af en springhest. Men når man har med levende dyr at gøre, så går det ikke altid efter planen 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/ Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

I maj måned præsenterede vi projektet "360 graders træning med Kitty Hawk" havde til formål at følge videreuddannelsen af den 10-årige dansk varmblodshoppe Kitty Hawk Rynkeby e. Casir Ask/Pilaro opdrættet af Vibeke Jørgensen på Fyn. Kitty er ejet af Stine og Tilde Remmer fra Nordsjælland. 

Sammen med springrytter og træner Susan Kjærgård fra Blue Berry Hill var formålet at starte et forskningsbaseret træningsprojekt, hvor vi kom hele vejen rundt om træning, behandling og management af en springhest.

I kan læse mere om Kitty-projektet her. 

MEN når vi har med levende dyr at gøre, og så går tingene ikke altid som planlagt. 

Da Kitty ikke var helt taktfast i træningen blev hun grundigt udredt af dyrlæge Marianne Dahl-Jensen fra Equimove, som desværre konstaterede, at Kitty har en gaffelbåndsskade i det ene forben. 

Øv.Øv.Øv. Det er virkelig synd for Kitty og ejerne, og i det hele taget en rigtig træls situation. 

Vi ønsker jo kun det allerbedste for Kitty, så hun kan bliver rask og frisk igen hurtigst muligt. Men denne type skade har desværre længere fremtidsudsigter. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Kitty er derfor kommet hjem til sine ejere på Nordsjælland for at starte behandlings- og genoptræningsforløb sammen med ejerens dyrlæge. 

Det betyder også, at der sker en ændring i projektet. 

I august-nummeret af magasinet Ridehesten, som udkommer i starten af august, går vi derfor i dybden med gaffelbåndsskader. Herunder diagnosticering, årsag og behandling. Gennem ekspertinterviews med dyrlæger forsøger vi at gøre jer klogere på den her drilske type skade. Hvorfor er det så svært at diagnosticere, og skal min hest  have boksro i flere måneder?  

I august-nummeret går vi også i dybden med den mentale proces, der sker hos os ryttere, når hesten bliver skadet. Vi taler med en coach og psykolog omkring, hvad det er som sker med os ryttere, når planen går i vasken, og det egentlig bare er virkelig træls at være hesteejer.

Hvorfor er det så svært at komme op på hesten igen, og skal man bare det, eller er det faktisk sundt at give sig selv lov til at være ked af det? Det kan du læse meget mere om i august-nummeret. 

Tegn abonnement på magasinet Ridehesten HER og modtag august-nummeret som dit første magasin. 

MEN bare rolig projekt "360 graders træning" stopper ikke her! Til efteråret vil vi fortsat bringe gode faglige artikler om uddannelsen af springhesten i magasinet Ridehesten. Mere info følger snarest. 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen