Ny undersøgelse af hestevelfærd

18-03-2024 13:26

En ny undersøgelse vil kortlægge velfærdsproblemer i ridesporten. Undersøgelsen er igangsat af European Equestrian Federation, og har til formål at kaste lys over velfærdsproblemer inden for ridesporten

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/ Maria Lerche Mortensen

Initiativet kommer som en respons på flere højt profilerede sager om hestemishandling og manglende hestevelfærd, der har ramt sporten i løbet af de seneste år.

Undersøgelsen, der er blevet støttet af World Horse Welfare, er designet til at være anonym og henvender sig til alle – uanset om man er hobbyrytter, eliterytter eller tilskuer med interesse for ridesporten. Formålet er klart: At identificere misbrugende træningsmetoder og udfordre opfattelsen af, at sådanne praksisser kan være acceptable i sporten.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/ Maria Lerche Mortensen

Undersøgelsen markerer det første skridt i en større indsats for at forstå udbredelsen af velfærdsproblemer i ridesporten og finde måder at adressere dem på. Efter at data er blevet indsamlet, vil der blive gennemført en paneldiskussion med henblik på at støtte medlemsorganisationernes initiativer til at forbedre forholdene.

Dette initiativ er et tegn på sportens engagement i at sikre en sund og sikker fremtid for hestene, som er hele grundlaget for ridesporten. Gennem åbenhed, samarbejde og handling håber EEF at skabe en positiv forandring og bevare ridesportens integritet og troværdighed.

Du kan selv deltage i undersøgelsen, som er åben indtil 5. april 2024. 

Find undersøgelsen her.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen