Er bloggernes virkelighed virkelig?

13-06-2015 08:09

Når nogle bloggere til tider fremstår fejlfrie og perfekte på deres sider, skaber det altså et glansbillede, som de unge ryttere kan fejlfortolke, som at være en ucensureret virkelighed

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock.com

Brugen af sociale medier er større og mere udbredt end nogensinde, og det er ikke længere kun store profiler inden for hesteverdenen, der deler deres arbejde på blogs eller facebooksider.

Især de unge ryttere er hoppet med på denne trend, som muliggør, at de både selv kan dele oplevelser og erfaringer fra deres egen træning, men ligeledes kan følge med på andres sider.

Tendensen er fyldt af både fordele og ulemper, som får en stor indflydelse på de unge ryttere, når heste-blogs bliver en fast del af deres hverdag.

Det er et velkendt faktum, at mennesker gerne vil fremstå dygtige og succesfulde, især når andre retter deres opmærksomhed mod én. Problemet forekommer, da selviscenesættelse er nemt på de sociale medier. Det bliver let at fremstå perfekt og fejlfri over for andre mennesker, uden at de har en reel mulighed for at kunne tage stilling til, hvorvidt sandheden eksponeres eller ej. Hestesider og blogs, som unge mennesker ser op til, er med til at skabe nogle idealer, som der stræbes efter at nå. Når de unge læser bloggernes indlæg, som altså er skrevet af helt almindelige ryttere, er det indforstået, at der her er tale om tilstande, som alle kan opnå. De unge har dermed tendens til at ’æde bloggernes ord råt’, fordi de kommer fra almindelige mennesker.

I juninummeret af magasinet Ridehesten har JUNIOR-ambassadør Michelle Wulff Larsen set nærmere på heste-bloggere, fordele og ulemper, bl.a. på baggrund af en spørgeskemaundersøgelse, og det åbner op for en spændende debat.

Læs meget mere i magasinet Ridehestens juninummer.

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner