Ny fond vil hjælpe australske hestefolk

11-01-2020 13:42

Camilla Tiefensee Schrøder

Mange hesteejere er hårdt ramt af de ødelæggende skovbrande i Australien, og på en ny indsamlingshjemmeside til australske hesteejere i nød har nogle af ridesportens største profiler meldt sig under fanerne med budskabet om, at hesteverdenen må stå sammen og hjælpe hinanden

Copyright Ridehesten.com
Der er iværksat mange officielle indsamlinger til ofrene for skovbrande i Australien, og nu er der også oprettet en specifikt til hestefolk. Foto: Shutterstock
Nyheden fortsætter efter annoncen

De frygtelige skovbrande, som nu i flere uger har hærget Australien, har efterladt mange mennesker og dyr i nød. Det gælder også heste og hesteejere, og nu er der startet en fond specifikt for hestefolk, der ønsker at støtte deres ligesindede i Australien.
På hjemmesiden Equestrian Fire Relief Australia har en række topprofiler fra ridesporten tilkendegivet deres støtte til projektet.

En af dem er den svenske dressurrytter Patrik Kittel, som er gift med australske Lyndal Oatly:
– Omfanget af de skovbrande, som har hærget mit andet hjemland, er svært for os at begribe. Så meget er gået tabt. Det er så umådeligt trist. Mit hjerte går til alle 'aussies', der har været påvirket af brandene. Lad os hjælpe på alle de måder, vi kan, udtaler han.

Den tyske military- og dressurrytter Ingrid Klimke udtaler:
– Når vi står over for modgang og tragedie, er det tid til at stå sammen i hesteverdenen og støtte hinanden. Vi har alle et ansvar for hestevelfærd på globalt plan. Ude af øje betyder ikke ude af sind. Hjælp Australien!

Hendes landskvinde, dressurrytteren Jessica von Bredow-Werndl stemmer i:
– Jeg lider med alle mennesker og dyr i Australien. Billederne derfra skærer i hjertet. Jeg er helt knust over at se alle de dyr, der mister livet i denne tragedie. Vi må stå sammen og hjælpe hinanden!

Nyheden fortsætter efter annoncen

Listen over topryttere, der står som officielle ambassadører for indsamlingen er lang, og den tæller også navne som den nye verdensetter i springning, Martin Fuchs, og den britiske dressurstjerne, Charlotte Dujardin.

Du kan læse mere om indsamlingen og give din støtte via den omtalte hjemmeside.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner