Mange heste er fanget i brandene i Australien

05-01-2020 21:20

Der er endnu ikke tal på, hvor mange heste, der er døde af de voldsomme brande i Australien. Flere tilbyder deres hjælp for at redde så mange som muligt

Copyright Ridehesten.com
Foto Schutterstock
Nyheden fortsætter efter annoncen

De mange naturbrande, der lige nu hærger i Australien, har indtil videre kostet op mod 500 millioner vilde dyr livet. ABC News rapporterer ligeledes, at 2900 husdyr er døde som følge af brand- og røgskader. Hvor mange heste, som er døde er brandene, er der endnu ikke tal på.

Der er oprettet flere Facebook-grupper, hvor folk tilbyder hjælp til de mange nødstedte heste. Shibumi Equestrian Center i New South Wales var et af de første steder, som åbnede dørene for de mange nødstedte dyr, men nu har stedet selv brug for hjælp efter at være kommet i farezonen. På de sociale medier fortæller de, at de seneste dage er gået med at flytte 50 heste til andre områder, hvor der vandes kraftigt for at undgå branden tager fat. Ligesom mange deler oplysninger om stalde, der er parate til at hjælpe med opstaldning, pleje og pasning. Flere mennesker tilbyder også hjælp til at transportere heste væk fra de truede områder.

I staten Victoria er flere krisecentre oprettet til heste og andre dyr. Galoptræner Renne Hoysted fra Wangaratta fortæller til Racing.com, at alle hjælper med at håndtere situationen og stiller faciliteter til rådighed til heste fra områder i farezonen. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Flere kendte, såsom Nicole Kidman og Pink har desuden doneret penge til redningsaktioner i forbindelse med de mange brande i Australien.

 

 

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen