Norske Kristin Andresen sagsøger KWPN

27-09-2015 10:03

Anne-Sofie Schou Munk

Norske Kristin Andresen  der ejer flere dressurheste hvoraf mange har base hos danske Katrinelund vil sagsøge det hollandske avlsforbund KWPN, for at sælge en usund hest 

Copyright Ridehesten.com
Alexandra og Kristin Andresen ved de Norske mesterskaber i dressur for ponyer/2011.

Kristin Andresen købte 2015 KWPN fløjhingsten Handsome 0, på KWPN Select Sale auktionen. Andresen købte Handsome O e. Johnson x Rousseau til auktionens højeste pris, for den nette sum af € 300.000.  Hesten var oprindeligt ejet af Jan Brouwer og Dirk Caremans, men blev formidlet af KWPN via Select Sale auktionen. Allerede ved ankomsten til Danmark viste hingsten tegn på at den ikke var rask.  Efter en meget grundig medicinsk undersøgelse, blev hingsten diagnosticeret med flere store sundhedsmæssige problemer, herunder skader på en halshvirvel og hanetrit.  Disse betingelser udelukker med det samme Handsome O for  godkendelse i Dansk Varmblod, og reducerer hans potentiale for at blive en top dressur hest.  Andresens datter Alexandra vandt i 2014 dobbelt sølvmedalje til de europæiske mesterskaber for junior ryttere.  Handsome O kunne have været en fremtidig makker for Alexandra, men Kristin Andresen har nu valgt at sagsøge KWPN.

Fra KWPN der bliver repræsenteret af Wibe Reddingius advokaterne, hedder det at ejerne af ??hingsten er de ansvarlige i denne sag og de mener at KWPN kun fungerede som mæglere. Handsome O’s tidligere ejer Jan Brouwer, der er repræsenteret af advokaterne Weda og Wensing, siger, at Andresen er nødt til at løse sagen med KWPN. 

- De avler smukke heste i Holland, men jeg vil aldrig købe en anden hest via en KWPN auktion igen,  siger Andresen til det hollandske ridemagasin De Paardenkrant.

- Vi er meget overraskede over den arrogante adfærd KWPN udviser.  Indser de mon hvilke signaler de sender til potentielle købere med denne adfærd?  Jeg har før købt heste på auktionen i Verden, og servicen er stor der.  Hvis du har et problem, så forsøger de at løse det. 

KWPN fastholder at dette ikke er deres problem.

Kilde: Eurodressage.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen