En smuk gave til Dansk Varmblod

26-04-2024 18:08
Avl

Den norske hingsteholder Kristin Andresen har skænket Dansk Varmblod en smuk gave; en statue i bronze af Årets Hingst Hesselhøj Donkey Boy

Copyright Ridehesten.com
Statuen foran hovedbygningen på Kristin Andresens dressurcenter i Norge. Statuen i Danmark har fået en ekstra støtte, da vi har erfaring for, at mange børn gerne kravler rundt på vores anden statue foran hovedbygningen. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

I forbindelse med indvielsen af Alexandra og Kristin Andresens nye dressurcenter og stutteri i Norge har de sidste år ladet en statue rejse af Hesselhøj Donkey Boy, som er udført af den hollandske skulptør Brigitte Boss.

Kristin Andresen bestilte to statuer af Årets hingst i naturlig størrelse, og den anden har hun skænket Dansk Varmblod i gave. Den smukke bronzestatue har stået på lager og ventet på, at jorden er blevet frostfri, så der har kunnet støbes et fundament. Statuen af Hesselhøj Donkey Boy pryder nu indkørslen til hovedbygningen på Vilhelmsborg. Kristin Andresen udtaler:

– Jeg er meget begejstret for Brigitte Boss dyreskulpturer, og har flere, både store og små. Med sin unikke stil formår Brigitte at skabe så meget liv i skulpturerne. Det er en fornøjelse at sponsorere og støtte Dansk Varmblod og alle dets medlemmer. Det er verdens bedste avlsorganisation med mange dygtige opdrættere over hele verden, og især i Danmark. Mange gode hoppestammer, hvor mange blodlinjer er perfekte til Donkey Boy. Derfor er det en fornøjelse hvert år at se de skønne afkom, som fødes og vises på de sociale medier og ikke mindst til følskuerne. Jeg er meget glad for den flotte placering af Donkey Boy-skulpturen. Både Donkey Boy og skulpturen fortjener det, og ikke mindst gør det Vilhelmsborg endnu smukkere.

Copyright Ridehesten.com
Den smukke statue i bronze af Hesselhøj Donkey Boy er netop rejst foran indkørslen til Vilhelmsborgs hovedbygning. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Et symbol på avlsmæssig succes

Statuen af Donkey Boy er den anden skulptur skabt af Brigitte Boss, som pynter foran hovedbygningen. I forbindelse med Dansk Varmblods 40-års jubilæums år i 2019 blev der rejst en statue af en hoppe med føl. 

I den forbindelse sagde Dansk Varmblods formand Jan Pedersen:

Den fagre nye verden sætter individet i centrum og sætter sammenhold og fællesskab under pres. Jeg håber, dette værk vil bidrage til at styrke sammenholdskraften i Dansk Varmblod. Denne skulptur er tilegnet forbundets avlere og symboliserer selve formålet med forbundets eksistens.

Donkey Boy er ikke kun dansk avlet, han er også faldet efter en dansk avlet hingst, ERA Dancing Hit, der desværre fik en alt for kort karriere med kun én årgang. Mor er Søbakkehus Kamilja (e. guldmedaljehingsten Milan), der er A-hest i dressur og den femte elitehoppe i lige linje i den ekstraordinære hoppestamme.

Jan Pedersen udtaler:

Nyheden fortsætter efter annoncen

Den smukke og kraftfulde statue af Donkey Boy symboliserer på bedste vis den succes Dansk Varmblods avlere har i avlen af dressurheste. Kristin Andresens flotte gave til Dansk Varmblods avlere er derfor også et synligt symbol på deres succes.

Copyright Ridehesten.com
Udenfor Dansk Varmblods sekretariats kontorer i hovedbygningen på Vilhelmsborg prydes plænen i forvejen af en statues af Brigitte Boss. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Årets Hingst i bronze

12-årige Hesselhøj Donkey Boy e. ERA Dancing Hit/ Milan er opdrættet af Dorthe og Hans Jørgen Hoeck og ejet af Alexandra og Kristin Andresen, der købte hingsten i 2015 med en plan om, at han skulle blive talentfulde Alexandra Andresens fremtidige ridehest.

Sammen med berider Jan Møller Christensen vandt hingsten Pavo og DRF's championat for unge dressurheste fire år i træk.

Hesselhøj Donkey Boy er både materialprøvevinder (35DT), fløjhingst og guldmedaljehingst, ligesom han her i 2023 blev hædret med den eftertragtede titel Årets hingst i Dansk Varmblod.

I den forbindelse sagde den daværende talsmand for avlsledelsen Johnny Sørensen bl.a.: Ved UVM i 2017 fik den internationale dressurverden for alvor øjnene op for den charmerende danske hingst, hvor især hingstens helt fantastiske skridtbevægelse medvirkede til en populær og velfortjent bronzemedalje. Som 6-års nåede Donkey Boy og Jan igen finalen. I 2019 brillerede parret for alvor i 7-års finalen, hvor det blev til en meget flot sølvmedalje.

Herefter overtog Helgstrand Dressage den videre uddannelse og hingsten debuterede i 2022 i Grand Prix med Anne-Mette Strandby Hansen, hvorefter en skade desværre satte en stopper for den videre karriere i sporten.

Donkey Boy havde fra starten stor tillid fra avlerne, og hingsten har da også leveret en perlerække af afkom i både sport og avl.

Han var også avlernes foretrukne dressurhingst i sæson 2023, hvor han har han stået til rådighed på Katrinelund, hos Ib Kirk. Hesselhøj Donkey Boy har tidligere toppet bedækningstallene (162), det skete i 2015, hvor hingsten stod som præmiehingst og senere materialprøvevinder. Hesselhøj Donkey Boy er noteret for hele 155 bedækninger i  2023.

/Dansk Varmblod.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen