Nis Valdemar Hansen-beridere i kvadrille

02-11-2013 15:31

Mange flotte ord er faldet om Nis Valdemar Hansen gennem tiden, bl.a. at han var eminent til at uddanne beridere – kan du huske, hvem han har uddannet?

Copyright Ridehesten.com

Intet mindre end et lille stykke dansk ridehistorie er, hvad der dukkede op på dagens tur gennem Ridehestens omfattende fotoarkiv.

Billedet forestiller nemlig ingen ringere end den legendariske danske berider Nis Valdemar Hansen sammen med fire af sine beriderelever, som fremførte en kvadrille i forbindelse med Dansk Varmblods hingstekåring i 1980.

Berideruddannelsen er et varmt emne i dag, men det er som sådan ikke noget nyt – at beriderne er en central del af dansk ridesport ses ved, at deres uddannelse og gerning stort set altid har været til debat. Dette ses også af den tekst, der hørte til billedet i Hippologisk Tidsskrifts aprilnummer 1980:

I løbet af 15 år har berider Nis Valdemar Hansen i Århus uddannet 13 beridere.
Mange mener, han uddanner de bedste, vi har. I hvert fald er han den, der har uddannet flest.
Fire af dem viste dressurkvadrille i hingstegallæn. Og mester var tilfreds med præstationen.
De fire var Bjarne Nielsen, Hjørring, Morten Thomsen, Vestbirk, Hans Jørgen Eistrup, Sorø, og Karsten Petersen, Skæring.
- Det er blevet sværere at uddanne beridere i dag, siger Nis Valdemar Hansen, der ikke længere har lærlinge.
- Uddannelsen har fået så mange forskrifter, f.eks. 40-timers ugen. De gør det svært at uddanne dem godt nok.
- For at blive en god berider skal man først og fremmest have talent, være bidt af en gal hest og gå helt kolossalt op i sin gerning, siger Nis Valdemar Hansen.

En af de, der allerede har delt en kommentar til billedet er Hans Jørgen Eistrup, som fortæller, at hingstene er Donauwind, Allegro, Raubritter og Arsenal.

Vil du se flere Nostalgiske Fotos eller dele en kommentar til dette eller andre nostalgiske fotos, så klik her

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing