Nervepirrende afgørelse på Children DM

31-05-2014 11:39

Det blev en aldeles fremragende afgørelse på Dansk Ride Forbunds mesterskab for Children, idet der måtte omspringning til for at afgøre medaljefordelingen

I Stall Bengtsson & Kristoffersen's Finale DM-children (under 14 år på hest) blev der vist flot ridning. Flere af de unge ryttere viste et særdeles godt overblik, en god sans for rytme og afstandsbedømmelse. Det betød også, at efter ialt tre runder i mesterskabet måtte der omspringning til for at afgøre medaljerne. 

Allerede i første af ialt to finalerunder blev der vendt lidt op og ned på resultatet, idet kun to af de fem ryttere, som var fejlfrie efter kvalifikationen formåede at ride fejlfrit. Efter dagens to finalerunder blev der omspringning om bronzen mellem Christine Thirup Christensen/Queen Lady Z og Emilie Louise Weilsby/Fortuna, der begge havde 4 fejl. Det blev Christine som trak sig sejrrigt ud af den omspringning og sikrede sig bronzen.

De to ryttere som måtte i omspringning om guldet var Mathilde Hjørringgaard fra Kongsdal Rideklub og Maria Barnewitz Schou fra Rævhalegaard Rideklub. Mathilde, der er 14 år og rider hos berider Hans Ley, var først ude, og hun leverede endu et fejlfrit ridt på Contador, og dermed satte hun 11-årige Maria Barnewitz Schou under pres. Maria rider hos Lars Fedder og med Londa var hun klar til at tage kampen op om guldet. Desværre for Maria fik hun en nedrivning på første forhindring, og dermed gik guldet til Mathilde Hjørringgaard.

- Rytterne rider flot rundt, også i omspringningen, lød det fra ladnstræner Michael Aabo, han skal nu sætte et hold Children ryttere til Nordisk Mesterkab i Drammen. Hvorvidt der bliver sendt enkelte Children ryttere til EM i Arezzo i Italien er endnu uvist, for rytterne er ikke særligt rutinerede og til sammenligning med DM-klassen, så afvikles EM i en sværhedsgrad der svarer til niveauet i Juniorklassen ved mesterskabsstævnet. 

Se resultatet af klassen her

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev