5 unge, danske springheste i top-10

10-02-2024 15:56

Trine Askjær-Jørgensen

Intet mindre end syv unge springheste og deres danske ryttere var fredag at finde i placeringerne i den 1-stjernede 6- og 7-års klasse i Riesenbeck, Tyskland. Fem af dem var i top-10 og danskavlede

Copyright Ridehesten.com
Karen Møller Rohde og Fiorina Ask. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der er ingen tvivl om, at nogle af landets bedste springryttere har fremragende unge heste på vej i sporten. Det gjorde de fredag meget klart i den 1-stjernede unghesteklasse i Riesenbeck, Tyskland. Her var de 6-årige heste til start i højden 120 cm, mens 7-års hestene gik 125 cm.

Ganske bemærkelsesværdigt var det, at hele syv danske ryttere og deres ungheste red sig ind i placeringerne, som gik helt op til plads nr. 17, fordi der i alt var 65 startende i klassen. Fem af disse var endda at finde indenfor top-10, og fem af de syv ungheste, som var til start med deres danske ryttere, er dansk varmblodsheste.

Bedst af dem var Karen Møller Rohde og den 6-årige hoppe Fiorina Ask e. Dominator 2000 Z/ Carthago (opdr. Stutteri Ask), der for blot et par uger siden også havde stor succes til internationalt stævne i Kronenberg, Holland.

Fiorina Ask er efter den velkendte springhoppe Feline Ask e. Carthago/ Voltaire (opdr. Stutteri Ask), der sammen med Søren Møller Rohde har placeringer ved DRF's championatsfinaler, deltagelse ved UVM som 7-års og starter op til 160 cm-klasser på CV'et. Derudover har hun avlet flere springheste, der rider med på i toppen på internationalt niveau.

Karen omtaler Fiorina som enormt forsigtig og med et godt gå-på-mod, og sammen blev de to efter en fejlfri runde i tiden 56,31 sek. placeret som nr. 2 i Riesenbeck i går, lige efter en tysk rytter, som tog sig af sejren.

Copyright Ridehesten.com
Christian Jansen og Partie Sejh. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Lige efter dem på tredjepladsen fulgte Christian Jansen og endnu en 6-årige DV-hoppe, nemlig Partie Sejh e. Candy de Nantuel/ Untouchable (opdr. Helle og John Søndergaard Nielsen), der red fejlfrit i tiden 56,66 sek.

På femte- og sjettepladsen var endnu to dansk varmblodsheste at finde, nemlig 6-årige Feldborgs Cantalina e. Cantolar/ Cabachon (opdr. Arne Feldborg Johannesen) og Stine Cassøe samt Maria Nørheden Johansen og 6-årige Nørhedens Con Carl e. Contendro II/ Illbruck Contago (opdr. Maria Nørheden Johansen), mens Maria også var at finde på niendepladsen med 7-årige Kanango e. Kannan/ Cortago (opdr. Støvring Hingste-Depot A/S).

Copyright Ridehesten.com
Stine Cassøe og Feldborgs Cantalina. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard

Karen Møller Rohde og den 6-årige DV-hoppe Vicky Ask e.  Todt un Prince/ Larimar (opdr. Stutteri Ask A/S) tog sig af 14. pladsen, mens Renee Ulvsbjerg og den 7-årige Zangersheide-hoppe Chardonnay Z e. Conthargos/ Diarado lige præcis tog sig af den sidste placering, 17. pladsen.

Der var flere danske ryttere til start i den store klasse, heriblandt Konstantin Deeken Künnemann, der placerede sig i den øverste halvdel af klassen med sine to heste. Også Emilie Katrine Hoell Pedersen og Jack Ray Nielsen var til start, og ligeledes var Christian Jansen med yderligere en hest.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Maria Nørheden Johansen og Nørhedens Con Carl. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen