Nations Cup: DK i spidsen inden anden runde (video)

11-06-2021 16:08

Annika Knudsen Lorentsen

Alle fire ekvipager, som rider EEF Series Nations Cup for Danmark, har netop leveret rigtig gode ridt i første runde, og dermed har Danmark lagt sig i front inden anden runde sammen med Belgien. Landstræner Bo K. Møller fortæller, at han håber, at rytterne kan levere samme høje niveau i anden runde

Copyright Ridehesten.com
Det danske team inden start i dag. Fra venstre ses: Konstantin Deeken Künnemann, Emil Hallundbæk, Zascha Nygaard Andreasen, Andreas Schou og landstræner Bo K. Møller. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

I alt var 12 hold til start i den netop overståede første runde af EEF Series Nations Cup ved Equitour-stævnet i Uggerhalne, hvor rigtig mange ryttere leverede gode ridt. Det gjorde de danske ekvipager også, og Danmark har derfor lagt sig i front, sammen med holdet fra Belgien, inden anden runde starter her 16.30. 

På det danske hold rider Zascha Nygaard Andreasen med Quinn e. Quidam de Revel/Contender, Konstantin Deeken Künnemann med AK's Crowney e. Cartani/San Patrignano Cassini, Emil Hallundbæk med Chalisco e. Chacco-Blue/Quidam de Revel og Andreas Schou med Quadrosson Ask e. Quadros/Carentan. 

I videoen nederst kan I høre landstræner Bo K. Møller fortælle, at han er rigtig glad for det gode resultat, og at han håber, at rytterne kan gå ind og levere samme høje niveau i anden runde.

Copyright Ridehesten.com
Zascha Nygaard Andreasen og Quinn. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Sådan forløb første runde for Danmark
Zascha Nygaard Andreasen lagde hårdt ud, og sammen med Quinn leverede hun en overbevisende nulrunde, og dermed gav hun det danske hold den bedst mulige start. Dernæst red Konstantin Deeken Künnemann en super flot tur på AK's Crowney, desværre med et enkelt nedslag på allersidste forhindring. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Emil Hallundbæk, som er ved at have sin tophest Chalisco tilbage i topform, leverede i dag en rigtig god runde, men også for ham sneg der sig et enkelt nedslag ind undervejs. 

Til slut red Andreas Schou på banen for Danmark, og med ro og overblik red han den store bane fejlfrit i sadlen. Det gjorde han i sadlen på den velspringende Quadrosson Ask. 

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou og Quadrosson Ask. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Det betyder, at det danske hold har samlet 4 fejl med ind i anden runde, hvor alle hold kommer til start. De 4 fejl betyder også, at Danmark er placeret i front sammen med holdet fra Belgien, og på grund af den gode placering, vil det danske hold ride næstsidst i anden runde, mens Belgien rider sidst. 

Danmark konkurrerer om pladserne i Liga-finalen med de øvrige hold i Nothern Region (Norge, Sverige, Litauen, Finland og Polen) i EEF Series, og med en placering som nr. 1 eller 2 blandt disse hold i dag, vil Danmark få en placering i finalen, og dermed en chance for at ride sig ind i 1. division. 

Se start- og resultatlister her. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen