Nanna Merrald: Zack er ligesom en god rødvin

13-02-2021 13:16

Glæde og lettelse er det som fylder hos Nanna Skodborg Merrald, efter at hun og 17-årige Blue Hors Zack her til middag vandt deres debut i Grand Prix Special med over 74%

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zack. Foto: Blue Hors

Mange har i disse dage rettet fokusset mod Le Mans i Frankrig, hvor Blue Hors-rytteren Nanna Skodborg Merrald i går havde sin første offentlige optræden med avlshingsten Blue Hors Zack e. Rousseau/Jazz. I gårsdagens Grand Prix blev alle forventninger indfriet og ridtet i dagens Grand Prix Special var ingen undtagelse.

Oprindeligt stod Nanna til at skulle starte Blue Hors St. Schufro e. St. Moritz Junior/Blue Hors Don Schufro i dagens Grand Prix Special, men kort før Nannas starttid, stod der pludselig Blue Hors Zack i stedet.

– Der var lidt misforståelse omkring det at ride Special, for jeg troede hjemmefra at jeg godt måtte ride klassen på både Zack og St. Schufro, ind til at vi i går fandt ud af, at jeg kun måtte starte én af dem og så den anden i kür i morgen. Det var vi ikke helt klar på, så jeg valgte at ride Zack i dagens Special og ikke nogle af dem i kür i morgen, fortæller Nanna.

Det var tydeligt at med gårsdagens debut og erfaring i bagagen, så kunne Nanna i dag satse lidt mere. I lighed med i går, var travturen fejlfri og i dag med endnu flottere passage-piaf arbejde, specielt op ad midterlinjen til sidst. Trods lidt fejl i galopprogrammet, blev ekvipagen honoreret med 74,36% i deres debut i Grand Prix Special, hvor nærmeste konkurrent var hollandske Lynne Maas og Eastpoint med 70,19%

Det var lidt et pres at skulle ind og debutere på sådan en legende som Zack, så jeg er lettet over at det er gået så godt. Jeg prøvede at ride efter de forventninger jeg selv havde i forhold til hvad vi har kunnet derhjemme og ikke skyde over mål, så det synes jeg lykkedes rigtig godt. Der kom lidt misforståelser, men formen og flowet er jeg bare rigtig godt tilfreds med, fortæller Nanna Merrald. 

Se resultatet af klassen HER samt alle start - og resultatlister HER. Klokken 15.15 er Nanna og Blue Hors Farrell til start i Intermediaire I som kan ses på ClipMyHorse.

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing