Nanna Merrald: Det kan være en udfordring at overtage en tophest

02-09-2021 09:15

Marie Helene Rigård Rohleder

Nanna Merrald fra Blue Hors skal ride Atterupgaards Orthilia til EM i dressur i Hagen i næste uge. Hun har redet den erfarne OL-hoppe i knap et år, og her er fokus at finde knapperne og opbygge et tillidsfuldt samarbejde 

Copyright Ridehesten.com
Nanna Merrald og Atterupgaards Orthilia til DM i dressur 2021. Foto: Ridehesten.com/ Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 16-årige hoppe Atterupgaards Orthilia e. Gribaldi/ Donnerschlag (opdr. Atterupgaard) fik sidste år ny rytter i Blue Hors-rytteren Nanna S. Merrald. Tidligere i år blev ekvipagen placeret som nummer to ved DM i dressur til Equitour, og nu er næste store mesterskab EM i dressur i Hagen. 

– Jeg glæder mig rigtig meget til EM sammen med Orhilia. Vi har haft en super landsholdssamling, hvor jeg har haft min bedste programtur på Orthilia nogensinde. Ved undervisningen med landstræner Nathalie har vi arbejdet på galopprogrammet, herunder pirouetter og serierne. Det har givet os et godt boost her lige før EM, siger Nanna Merrald til Ridehesten under landsholdssamlingen på Julianelyst ved Horsens. 

Den danskavlede oldenburgerhoppe  blev i efteråret 2013 solgt af opdrætteren til den engelske dressurrytter Fiona Bigwood, og i efteråret 2014 debuterede Fiona Bigwood hoppen i international Grand Prix med sejr til følge, og siden da har ekvipagen gået fra den ene imponerende, internationale topplacering til den næste.

Copyright Ridehesten.com
Atterupgaards Orthilia og Fiona til OL i Rio 2016. Foto: Ridehesten.com/ Britt Carlsen

Ved OL 2016 i Rio de Janeiro blev Othilia og Fiona nr. 8 i Grand Prixen og gik hele vejen til Grand Prix Kür. Efter OL rangerede hoppen som nr. 18 på verdensranglisten.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I dag er det Nanna Merrald, som rider den erfarne hoppe. 

– Det kan være en udfordring at overtage en tophest, hvor der kan være store forventninger til vores præstation sammen. Orthilia er en mild og sød hest, men vi kan også sagtens lukke op for gassen, når det gælder. Jeg har brugt god tid på at lære alle knapperne at kende på hende, for hun kan jo øvelserne. Derfor er det samarbejdet mellem hest og rytter, som vi har haft fokus på i træningen, siger Nanna Merrald og fortsætter: 

– Jeg håber selvfølgelig på, at vi kan ride en holdmedalje med hjem til Danmark. Personligt vil jeg rigtig gerne opnå lidt højere karakterer for piaffe/passage, fordi jeg ved, at Orthilia har det i sig. Jeg skal bare kunne finjustere på de rigtige knapper, siger Nanna Merrald. 

Læs vores interview med landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein. som går 100% efter en holdmedalje til de rød/hvide farver. 

Copyright Ridehesten.com
Nanna Merrald. Foto: Ridehesten.com/ Britt Carlsen

Ridehesten har fotograf og skribent ved EM i dressur. Følg med på Ridehesten.com for daglige opdateringer fra mesterskabet.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen