Nanna fint fra start i Aachen

03-07-2024 20:40

Mens Charlotte Fry og Glamourdale overlegent vandt Grand Prix CDI4* ved CHIO Aachen, opnåede Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Znickers deres personligt bedste i international Grand Prix

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Znickers. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

For fire uger siden vandt Nanna Skodborg Merrald og den 11-årige oldenburgervallak Blue Hors Znickers e. Blue Hors Zack/ De Niro/ Rubinstein Grand Prix Kür ved det trestjernede CDI-stævne i Hagen. I den indledende Grand Prix opnåede de dengang 71,348%.

I dag i CDI4* Grand Prix ved CHIO Aachen har parret opnået deres bedste resultat i international Grand Prix nogensinde med en score på 72,804% – og det er kun Znickers' fjerde internationale Grand Prix-start, og der er selvfølgelig stadig plads til forbedring. I dag var den fri skridt for usmidig og kort, og det kostede nogle procenter. Til gengæld også et ridt med masser af højdepunkter.

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Fry og Glamourdale. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Klassens helt suveræne vinder blev engelske Charlotte Fry og den 13-årige avlshingst Glamourdale e. Lord Leatherdale/ Negro/ Ahorn, som vi kender som den regerende verdensmester. Charlotte red med let kontakt og total kontrol i et helt igennem harmonisk ridt fuld af kvalitet, der blev belønnet med masser af 9-taller. I kraft af hingstens udtryksfulde signaturgalop kom scoren under galopprogrammet op på mere end 80%, og parret sluttede med 80,978%. Man var samtidig ikke i tvivl om, at Frys kurs er sat mod den olympiske kürfinale.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Distanceret med mere end fem procentpoint fulgte tyskerne Isabell Werth med hesten Quantaz, Frederic Wandres med 17-årige Duke of Britain og som den tredje tysker i rækken Sönke Rothenberger med den 10-årige DV-vallak Fendi e. Franklin/ Diamond/ Landau med 73,891% – lige foran danske Nanna Skodborg Merrald.

I morgen gælder det den femstjernede Grand Prix, hvor Anna Zibrandtsen, Nadja Aaboe Sloth og Nanna Skodborg Merrald kommer til start. Her kommer også DV-hopperne Wendy de Fontaine og Fiontini samt avlshingsten Jovian under deres respektive udenlandske ryttere.

Klassens resultat.

Stævnet start- og resultatlister.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen