Dalera tilbage i toppen af verden

02-02-2023 14:27

Annika Knudsen Lorentsen

Jessica von Bredow-Werndls tophest TSF Dalera BB er tilbage i toppen af verdensranglisten efter en kort periode at have været væsentligt længere nede af listen. Selv er Jessica rykket op på andenpladsen, mens danske Nanna Skodborg Merrald er rykket op i top-10 og dermed sikrer tre danske ryttere indenfor top-10

Copyright Ridehesten.com
Jessica von Bredow-Werndl med TSF Dalera BB ved EM 2021. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Sidste år ændrede FEI konceptet omkring verdensranglisten i dressur, således, at den er opdelt i en for heste og en for ryttere. 

Hvis man kigger på den nye liste, der tæller resultater tom. 31. januar, for hestene, så vil man optage af TSF Dalera BB e. Easy Game/Handryk er rykket op i toppen af listen. En placering hoppen også tidligere har haft, men som hun i en periode har måtte vige til fordel for hingsten Glamourdale e. Lord Leatherdale/Negro, som vandt VM-guld med britiske Charlotte Fry i sadlen sidste år. 

TSF Dalera BB, der er rykket til toppen af listen fra en 50. plads, rides af Jessica von Bredow-Werndl, og sammen har de sikret, at også Jessica er rykket opad listen for rytterne. Hun lå før på en femteplads, men er med de seneste resultater rykket op på andenpladsen, lige efter britiske Charlotte Fry, som fastholder sin føring. 

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Laudrup-Dufour ved CHIO Aachen 2022. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

På hestenes liste er dansk varmblodshoppen Heiline's Danciera e. Fürstenball (opdr. Stald Heiline) placeret på en flot syvendeplads. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

På listen for ryttere, er tre danskere placeret i top-10. Bedst er fortsat Cathrine Laudrup-Dufour, som dog er rykket fra en anden- til en fjerdeplads på listen. Carina Cassøe Krüth fastholder sin ottendeplads, mens Nanna Skodborg Merrald er rykket op på en niendeplads efter flere flotte World Cup-resultater. 

Daniel Bachmann Andersen er desuden placeret som nr. 13 på listen.

Se listen for ryttere. 

Se listen for heste. 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald