Årets første landsstævne er i gang

26-01-2024 19:02

Den første dag til landsstævnet i Esbjerg og Omegns Rideklub er gået, og dermed er årets første landsstævne skudt i gang. Her viste en ny kombination sig blandt andet frem for første gang

Copyright Ridehesten.com
Susanne Barnow og Skovdals Dexter. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Landsstævnet i Esbjerg og Omegns Rideklub er nu i gang, og fredagens klasser har budt på flotte præstationer og debut for et nyt makkerpar. Dagen blev skudt i gang med en Prix St. George-klasse, mens det i løbet af eftermiddagen var Intermediare II og senere MB0, der stod på programmet. 

Intermediare II-klassen blev vundet af svenske Sofie Lexner med Kingston e. Apache/ Diamond Hit. Parret red sig fejlfrit igennem programmet og viste flotte takter i passage og piaffe. Ligeledes var både serier og galoppirouetter velbalancerede. 

Copyright Ridehesten.com
Sofie Lexner og Kingston. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Placeret som nr. 2 blev Lone Madsen og Heslegård's Ragnhild e. Heslegård's Rubin/ Heslegård's Louis (opdr. Heslegård Stutteri), der red et program til 69,605%. Lone Madsen og Heslegård's Ragnhild har en mangeårig stævnekarriere bag sig, hvor de første gang red på banen sammen til 4-års championaterne i 2016. 

Copyright Ridehesten.com
Lone Madsen og Heslegård's Ragnhild. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Jeanette Larsen indtog sammen med Don Delias e. Don Bolero/ Looping tredjepladsen, og de opnåede en score på 68,728%. 

Flere nye kombinationer i Prix St. George
I Prix St. George red Susanne Barnow og den 8-årige vallak Skovdals Dexter e. Hesselhøj Donkey Boy/ Blue Hors Romanov (opdr. Bjarne Juel Skovdal) sig til en sejr. Skovdals Dexter har været Susanne Barnows faste stævnemakker siden 4-års championaterne, og de har siden deltaget i flere championatsfinaler samt UVM i Ermelo i Holland i 2022. 

I dag viste parret et sikkert program med flere højdepunkter, herunder et flot og flydende travprogram samt flotte galoppirouetter og sikre serier, hvilket indbragte dem en score på 73,290%. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Placeret som nr. 2 blev Kenneth Damgaard og Vestervangs Garson e. De Noir/ Ragazzo (opdr. Martin Klavsen), der ligeledes viste et særdeles sikkert program. Parret blev bedømt til 72,938% og lå derfor ikke langt fra sejren. Vestervangs Garson har frem til 2023 gjort karriere med Annabelle Rehn i sadlen, og parret har sammen redet med helt i toppen som både junior- og ungrytter på de internationale stævnebaner. 

Copyright Ridehesten.com
Vestervangs Garson her med Annabelle Rehn. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Frederikke Gram Jacobsen og RGS Finest Alegra e. Finest/ Ampére indtog tredjepladsen med en score på 71,623%, mens Sophia Boje Obel Jørgensen og hendes nye stævnemakker, Highfive Fuglsang e. Grand Galaxy Win/ De Niro (opdr. Anne Dorte Riis Meyland) red sig til en fjerdeplads med 71,316%. I efteråret annoncerede Sophia Boje Obel Jørgensen at hun havde overtaget tøjlerne på den 9-årige skimmel, og det var derfor også parrets debut på stævnebanerne sammen. 

Placeret som nr. 5 i klassen blev Alexandra Buchreitz og China Skovvang e. L'espoir/ De Noir (opdr. Marie Hedegård Pedersen), der opnåede 70,044%. 

Dagens sidste klasse
Den første dag af landsstævnet blev rundet af med en MB0-klasse, hvor der var 20 ryttere til start. Her blev det Mille Braa Nielsen og Louis e. Londontime, der løb med sejren. Sammen opnåede parret en score på 72,756%. Hun var dog tæt efterfulgt af Ditte Mikkelsen og San Amorino e. San Amour/ De Niro (opdr. Helle Bjerre Drost), der red til 72,3068%. 

Tredjepladsen gik til Annesofie Thøstesen og Gørklintgårds Sansiro e. Sir Donnerhall I/ Sonny Boy (opdr. Jørgen Ravn), som opnåede 68,846%.

I morgen vil der være klasser fra MB1 til Grand Prix at finde på programmet, og her er det ligesom i dag muligt at se alle klasserne på ClipMyHorse. 

Stævnets start- og resultatlister. 

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen