My Choice fortsat i spidsen i Unghestechampionatet

07-03-2019 22:50

I Danish Computer Group Hal E viste hestene i Katrinelund Unghestechampionat i springning lovning på fremtidig kapacitet, efter at flere af hestene i lighed med i går sprang fantastisk

Copyright Ridehesten.com
My Choice og Alexander Kjeldsen i gang med at springe sig til topkarakter
Nyheden fortsætter efter annoncen

I lighed med i går bestod dommerpanelet i dag af Bo Kristoffersen, Bo K. Møller og norske Stein Endresen. Både dommerne og tilskuerne så frem til at se, hvordan hestene ville være i dag, da det nu var anden gang, de skulle ind på den store bane. Det skulle gerne betyde, at hestene slappede mere af og var knap så spændte som i går. Der var også flere heste, hvor det var tydeligt at se forskel fra i går til i dag.

Topscorer igen
Efter at My Choice e. Numero Unico/Fruhling (Landjonker) (opdr. Lise Ølgod) sprang helt fantastisk i går, så var det spændende at se, om My Choice kunne leve op til gårsdagens præstation. Igen i dag blev han flot fremvist af Alexander Kjeldsen. Dog havde de en lille misforståelse på den ene lodrette, da My Choice lige skulle se den an på vej hen mod springet. Men det gik, og dommerne skjulte ikke deres begejstring:

”Det er aldrig nemt at skulle komme ind og have sådan et pres på skulderne, når man ved, at man fører sådan en konkurrence og ved, at man sidder på en god hest. Du fik vist i dag, at du har en god hest – det er vi ikke et sekund i tvivl om. Du fik også lige vist ovre på den lille lodrette, at den kan alt. Det er ikke fordi, du red dårligt, det var fordi, den kiggede lidt. Det skal der være plads til på en unghest. Det mest imponerende ved det spring, du fik deroppe, er, at du fanger jer så hurtigt bagefter og så får så fantastisk spring på det næste. Du fik ham hurtigt i balance og ro. Det er en hest med stort overblik og stort overskud, og han har et super dejligt temperament. Han er lidt høj i tændningen, men på en måde, som man kan håndtere. Så har han nok bare scope til de rigtig rigtig mange ting, der kommer ude i fremtiden”.

Med de flotte ord afsluttede dommerne med karaktererne 9 for både teknik, galop og ridelighed, mens kapacitet blev bedømt til 9,5. Det gav en samlet score på 275,00, og de kom dermed direkte i spidsen af både dagens afdeling og den samlede stilling.

Elmegårdens Dakota e. E Bøgegårdens Dicapo/Catoki (opdr. Maria og Martine Schnoor) opnåede dagens næstbedste resultat på samlet 258,75 point, men parret rider uden for konkurrence, da det er en del af Dakotas afprøvning.

Copyright Ridehesten.com
Torben Frandsen og Elmegårdens Dakota.

 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det betyder, at dagens næstbedste resultat i Katrinelund Unghestechampionat i springning velfortjent gik til Linnea Ericsson-Carey med Up to Date e. Untouchable/Cajus (opdr. Munkedal ApS), efter at Linnea i sin sædvanlige sikre stil fik fremvist Up to Date til UG. Up to Date opnåede 8,5 i teknik, 9 i både galop og ridelighed samt 8 i kapacitet i dag, hvilket gav et samlet antal point for i dag på 256,25. Omkring den velspringende hest udtalte dommerne:

En rigtig flot fremvisning. Up to Date har en utrolig dejlig galop. Han er dejlig smidig, kommer hurtigt af jorden. Han viser en rigtig god teknik, hvor han har gode reflekser foran, bruger ryggen og åbner sig godt bagi. Han spænder lidt i det sidste dobbeltspring, men alt det andet var virkelig godt.”

Copyright Ridehesten.com
Up to Date og Linnea Ericsson-Carey er i rigtigt god form.

 

Why Not e. Warrant/Calypso II (opdr. Lauritz Lauritzen) med Charlotte Schreiber i sadlen fik dagens tredjebedste resultat i Katrinelund Unghestechampionat i springning. Der er tale om en dejlig rød hoppe, som kom rigtigt godt rundt på dagens bane.
”Det er det, vi står og venter på i dag. Det er jo at se nogle af de heste, der var lidt spændte i går, og som måske solgte sig selv lidt under værdi, fordi de kommer ind i sådan en stor hal. I dag kommer denne her hest ind og er en noget anden hest, end den vi så i går. Det var en superfin performance, du fik lavet her. Det var godt redet og en helt anden sag end i går”.

Why Not fik karakterne 8 for galop, 8,5 for teknik og kapacitet samt 9 for ridelighed.

I dagens anden afdeling endte Jesper Meyenburg med JC Balou’s Golden Globe e. Balou/Peter Pan (opdr. Camilla Paulin og Jesper Rytter) på fjerdepladsen foran Christian Jansen med Ca-Di DD e. Carmargue/Corratus (opdr. Danish Derby Horse Shows ApS).

Det betyder, at My Choice og Alexander Kjeldsen ligger stærkt i spidsen med 550,000 point foran Linnea Ericsson-Carey med Up to Date, der har samlet 506,250 og Maria Bjørnkjær Asferg med Caprice Ask, som har 497,500 point.

Resultatet af anden afdeling kan ses her. 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen