First Choice HT solgt til USA

09-02-2024 13:39

Den kårede DV–hingst First Choice HT er netop blevet solgt til en amerikansk køber. Det annoncerede hingstens tidligere rytter, Martin Dinesen Neergaard, i går

Copyright Ridehesten.com
Jesper Meyenburg med hingsten i 2015 til JBK Odense Horseshow. Foto: Ridehesten.com/Sanne Kolind
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 13-årige springhingst First Choice HT e. Favorit Ask/ Contendro I (opr. H. C. Toft) blev færdigkåret i Dansk Varmblod i 2015, hvor han fik tildelt en opdrættermedalje i sølv og blev belønnet med 9 i helhed.

Jesper Meyenburg, der sammen med partneren Sabine Korfitz Christensen driver JS Stables i Sønderjylland, stod for den første uddannelse af hingsten, inden Rikke Haastrup overtog tøjlerne og uddannede hingsten til topniveau. Lykkegaard ApS ved Jesper og Rikke Haastrup Kristensen lod i 2022 Martin Dinesen Neergaard overtage hingsten fra Rikke, som et led i samarbejdet mellem Lykkegaard og Martin. 

Rikke stillede første gang til start med First Choice i 2016, hvor de bl.a. red DRF fem–års championatsfinalen. I 2017 blev det til en finaleplads til UVM på Zangersheide. Frem til 2022 kom hingsten sikkert op gennem sværhedsgraderne indtil de store springbaner blev nået. I 2021 blev det bl.a. til en ottendeplads for parret til DM for senior på Absolute Horses. 

Martin fortsatte successen med First Choice fra første spring, og det blev bl.a. til en sejr i Grand Prixen til Bækgaard Horse Festival i 2022, nationscupspringninger for Danmark og deltagelse i femstjernede internationale Grand Prixer. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Nyligste start for hingsten var til Christmas Show 2023, hvor Rikke Haastrup igen var tilbage i sadlen, denne gang i 145 og 150 cm.

Det er ikke sikkert, at vi igen får hingsten at se på de danske springbaner. First Choice skal nu afsted over Atlanten mod USA. Hvem der har købt hingsten, er endnu ikke offentliggjort, men det bliver i den grad spændende at se, hvordan det kommer til at gå DV-hingsten i det amerikanske. 

Martin ønsker på Instagram de nye ejere held og lykke:

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen