Musik og heste

02-03-2016 12:04

Britt Carlsen

Sanger og musiker Ester Brohus bruger timerne i stalden og ridningen på at samle ny energi og stresse af. Springrytter Kasper H. Hansen bruger musikken til at slappe af efter en travl dag i sadlen på adskillige springheste - mød dem i magasinet Ridehestens martsnumer

Copyright Ridehesten.com
Ester Brohus og Kasper H. Hansen.

– Jeg er ikke så god til at lære at spille guitar, og Ester har ikke så meget tid til at komme i gang med springningen på hendes nye hest her hos mig, men det er fint for os. Vi gør begge to noget vi godt kan lide, og det er hyggeligt, indleder Kasper H. Hansen. Ester understreger dog, at Kasper nok skal få lært at spille på den håndbyggede guitar, som hun har lånt ham.

Ester og hestene
Mens Kasper bruger musikken til at samle ny energi, henter Ester Brohus sin daglige energiindsprøjtning i stalden hos hesten. Det har hun gjort gennem flere år. Da Møllendals Santano blev mæt af dage, måtte Ester se sig om efter en anden hest, hun kunne finde samme tryghed ved. Det lykkedes hos Lars Trier Kjøller og efter en lang prøvetid, er 9-årige Camino e. Come Back II installeret på Hedensted Ridecenter og Ester har ikke fortrudt købet et sekund.

– Han har alle de positive karaktertræk der skal til, for at gøre det en fornøjelse at komme i stalden hver dag. Det er af stor betydning for mig, at han står og venter, og kalder, når han hører jeg kommer. Jeg får frisk luft og stresser så dejligt af i stalden, med opgaver, som er helt forskellige fra musikken. Men man skal ville det, og man skal finde tiden til det, understreger hun. 

 

Læs hele artiklen i magasinet Ridehestens martsnummer - har du ikke abonnement på landets førende fagmagasin kan det købes i Ridehestens webshop.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen