Monte Carlo og Nanna i top (video)

15-10-2023 13:48

Trine Askjær-Jørgensen

Sidste klasse i årets Pavo- og DRF-championater for unge dressurheste var 6-års, som netop er blevet afviklet på Blue Hors. Hjemmebanerytteren Nanna Skodborg Merrald har ikke prøvet at vinde en championatsfinale før, og nu har hun gjort det to gange på samme dag

Nyheden fortsætter efter annoncen

Så er den sidste finaleklasse i Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for ungheste afviklet på Blue Hors, hvor det var 6-års hestene, der rundede ballet for ungheste af. Resten af dagen står på "Ungheste-Grand Prix" og Bundgaard Byg Cup.

Dommerteamet i 6-års klassen var ligesom i 5-års Jesper Holst Hansen, Susanne Baarup Christensen og Bjarne Nielsen, hvoraf sidstnævnte stod for den fremragende kommentering efter ridtene.

Ud af de i alt 15 ekvipager, der var til start i 6-års klassen, var Nanna Skodborg Merrald til start med to af stedets avlshingste og blev placeret med begge. Blue Hors Monte Carlo TC e. Dream Boy/ United løb med sejren, idet dommerne belønnede ham med 9,0 for trav, 9,2 for skridt, 8,8 galop, 9,5 for ridelighed og 9,2 for kapacitet, hvilket gav i alt 91,400%. Med den anden hingst, Blue Hors Santiano e. Sezuan/ Blue Hors Romanov (opdr. Straight Horse ApS), tog hun fjerdepladsen med 86,600%, heriblandt 9,2 for trav.

Nanna fortæller her om, hvordan det er at vinde en championatsfinale for anden gang på samme dag:

Nyheden fortsætter efter annoncen

På andenpladsen blev det i dag vinderen af fredagens indledende klasse, nemlig Cathrine Laudrup-Dufour med den brune hoppe Zimillione PT2 (SWB) e. Gammelenggårds Zappa/ Fürst Nymphenburg, der er ejet af Cathrine og Rasmine Laudrup-Dufour sammen med familien Zinglersen. Hun og "Zimi" red en rigtig flot og sikker tur, der af dommerne blev belønnet med 8,7 for trav, 8,5 for skridt, 9,2 for galop, 9,7 for ridelighed og 9,4 for kapacitet, hvilket gav i alt 91,000%.

– En dejlig letfodet hest med masser af aktivitet. Den giver virkelig et flot billede. Skridten er taktfast, regulerbar og holder sig fint i rammen i den samlede skridt. Galoppen er særdeles god med god bæring og balance. Det ses også, når den skal changere. Især rideligheden er virkelig i top her, gav Bjarne Nielsen som begrundelse på vegne af dommerne.

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Laudrup-Dufour og Zimillione. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

På tredjepladsen kom Eric Guardia Martinez og UVM-deltageren, den røde hingst My Vitality e. Vitalis/ D-Day. I fredags havde dommerne efterspurgt større samlingsgrad til dette niveau, og i dag havde ekvipagen et superflot ridt, der bar præg af masser af power og samtidig afspændthed. Dommerne belønnede det med 8,7 for trav, 8,5 for skridt, 9,3 for galop, 9,2 for ridelighed og 9,0 for kapacitet, hvilket gav i alt 89,400%.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Eric Guardia Martinez og My Vitality. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Santiano, der blev placeret som nr. 4. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen