Michellino fylder 32 år i dag

07-04-2023 16:02

Annika Knudsen Lorentsen

Avl

Tilbage i 1991 blev Michellino født i Holland, og i dag den 7. april 2023 fylder elitehingsten så hele 32 år. Han nyder sit otium somstaldens konge hos Helle Stordal og Ray Harris

Copyright Ridehesten.com
Michellino 32 år. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den verdenskendte elitehingst Michellino er født i Holland i 1991, og blev importeret af Per Vintersbølle, Stald Birkelund i Års, og blev første gang fremstillet ved Dansk Varmblods hingstekåring i Herning for 28 år siden.

Michellino DVE 542 målte dengang blot 164 cm stang, men fik ikke desto mindre et 9-tal for type. Den udtryksfulde hingst var fra første sæson populær hos avlerne, og han har nu 1137 afkom registreret i Hestedata. Han har dog de sidste mange år ikke kunnet producere føl.

Michellinos første årgang født i 1995 tæller bl.a. Grand Prix-hestene Zalmiak Firfod, Mistral Højris, Milan, Mitchell Imhof og Minør. Listen af afkom i international Grand Prix er lang, og selv efter Mistral Højris er gået på pension, har der stadig været masser af Michellino-afkom i verdenseliten som f.eks. My Lady, Smeyers Molberg, Mira, Main Stream Hotmail, Elmegårdens Marquis, Marron, Michigan, Kjærholm's Abutsiaq m.fl.

Copyright Ridehesten.com
Michellino 32 år. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Michellino har i en årrække været at finde i Top 10 på WBFSH's verdensrangliste over de hingste, hvis afkom har indtjent flest point i international dressur. Michellino blev årets hingst i Dansk Varmblod i 2006.

På Michellinos ældre dage flyttede han til Støvring Hingstedepot for at fortsætte sin avlstjeneste her. De seneste år har han dog ikke været frugtbar og han er derfor flyttet til Helle Stordal og Ray Harris i Tjele for at nyde sit otium i fred og ro – og naturligvis som staldens konge. Michellino og Helle tager af og til en god tur sammen – nu er det altid en spadseretur, men indtil han fyldte 29 år var det ofte en ridetur.

Michellino er staldens naturlige midtpunkt – som han alle dage har været – og han har altid forstået at skabe opmærksomhed omkring sig. 

Vi ønsker Michellino tillykke med de 32 år.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen