Temaaften: Valg af hingst

31-03-2016 14:12
Avl

Ved denne temaaften i Dansk Varmblods region 4 vil Poul Graugaard fra avlsledelsen give råd og vejledning til, hvordan man vælger den bedst passende hingst til sin hoppe 

Copyright Ridehesten.com
Poul Graugaard

Det er 4000 år siden, at de første vildheste blev indfanget på stepperne i Mellemøsten, og der påbegyndtes målrettet hesteavl til forskelligt brug - heriblandt andet ridebrug.

I Danmark har vi også gennem flere hundrede år avlet rideheste med Frederiksborgerhesten, som blev forædlet med fuldblod. Men en ridehest er ikke bare en ridehest, og vi kan stadig gøre det bedre. Det kræver, at man 'kender' generne i sin hoppe og sætter sig ind i, hvad hingsten kan tilføre. Rytterne ønsker sig ædle heste, der er avlet målrettet på deres ridning. Kom og hør hvordan du udnytter potentialet i din hoppe bedst muligt, så du avler stjernen til næste år.

Arrangementet afholdes mandag den 11. april kl. 19.00 i Sdr. Hygum Rideklub.

Send navn og registrerings-nummer på din hoppe sammen med din tilmelding med dit eget navn senest d. 5. april, så vil Poul Graugaard fra Dansk Varmblods Avlsledelse kigge nærmere på din hoppes potentiale og give dig et kvalificeret bud på en hingst. Poul Graugaard vil desuden dele ud af sin store viden om hesteavlen og hingstelinjerne i både ind- og udland.

Læse mere om arrangementet og om tilmelding mv. HER.

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing