Mesteren i piaffe

06-07-2014 10:04

- Hvis der fandtes et verdensmesterskab i piaffe, hvor hver enkelt deltager fik ti heste at arbejde med, er jeg sikker på, at jeg ville vinde

Copyright Ridehesten.com
Jørgen Olsen og avlshingsten Rambo.

Den eksaminerede berider Jørgen Olsen er en ydmyg mand, men også en mand, der kender sit værd.

- Gennem de sidste tre måneder har jeg lært 25 nye yngre heste at piaffere og repareret yderligere 15, hvor et par af dem helt var opgivet. Alle sammen med succes med undtagelse af én hest, den snakker jeg stadigvæk med, fortæller Jørgen Olsen i et interview med Heidi Møller til magasinet Ridehestens julinummer.

- Efterspørgslen kom, da Poul Fabricius-Bjerre lagde et videoklip på Facebook, hvor jeg lærte en ekvipage at piaffere i løbet af 3-4 træningsgange. Herefter tog det fart, og folk begyndte at ringe og booke mig. Det er lidt pudsigt, for jeg har lavet masser af Grand Prix-heste og har gennem de sidste 40 år lært et hav af heste af gå piaffe og passage. Så det føles som noget jeg altid har kunnet. Derfor er det heller ikke sådan, at jeg bevidst har tænkt, at nu vil jeg være omrejsende piaffetræner. Jeg gør det, fordi jeg synes det er sjovt og fordi der ikke går mange træningsgange førend hesten også synes det.

I julinummeret af magasinet Ridehesten fortæller berider Jørgen Olsen vidt og bredt om piaffe, træning og indlæring i artiklen ’Jørgen Olsen – mesteren i piaffe’.

Læs meget mere i magasinet Ridehestens julinummer.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner