Mesteren er borte

02-07-2015 15:37

Egon Stenbjerggård, også kaldet ”Gonse” – en af de store gamle kæmper i dansk ridesport – er død i en alder af 92 år og bisættes i morgen fra Humlebæk kirke

Copyright Ridehesten.com
Modelfoto.

Egon Stenbjerggård bestod i 1967 berideruddannelsen på Strömsholm, og han blev samtidig den første autoriserede læremester under Dansk Ride Forbund. Han var efterfølgende med til at starte berideruddannelsen i Danmark sammen med Dansk Ride Forbunds daværende formand; Aage Lemvig Møller, og Egon fik sågar Danmarks første lærling.

Siden da har mange haft glæde af Egons viden, erfaring og undervisning, og blandt de beridere, som er uddannet hos Egon er bl.a.:  Blot for at nævne nogle få: Jørgen Olsen, Jesper Frismann, Henrik Johansen, Palle Thomsen, Allan Gaihede, Carsten Petersen, Flemming Thomsen, Heine Larsen, John Nielsen m.fl.

- Et fantastisk inspirerende og charmerende menneske og en kæmpe personlighed er væk. Vores barndom efter skoletid på Stenbjerggård rideskole hos Egon og Elin var fantastisk. Egon kunne tegne, fortælle og danse, mens hans elskede rideskoleheste fik en pause. Han lærte tusindevis af mennesker at håndtere, ride og elske hestene. Egon har haft kæmpe betydning for ridesporten og han var en humørspreder, som vil blive savnet og aldrig glemt! De varmeste tanker til familien, lyder det fra berider Jørgen Olsen.

I 1958 var Egon manden bag dannelsen af Øresundskystens Rideklub i Espergærde, som op igennem 70-erne og 80-erne blev en af landets største rideklubber. I de mange år, hvor Egon har haft sit virke, har rigtig mange ryttere haft stor glæde af hans undervisning, og han stoppede først sin aktive del af livet for få år siden.

Æret være hans minde!

Egon Stenbjerggård bisættes i morgen kl. 13.00 fra Humlebæk kirke.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner