Medajleduft i Boxen ved VM

04-08-2022 14:02

Når voltigører fra 17 nationer udfører deres akrobatiske øvelser på hesteryg ved VM i Herning, kan der være danske medaljer i Jyske Bank Boxen

Copyright Ridehesten.com
Sheena Bendixen. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Med 1 af guld og 5 medaljer af sølv og bronze har Danmark stolte traditioner ved verdensmesterskaberne i voltigering. Den seneste medalje blev vundet sidste år, da det i Nations Team konkurrencen blev til dansk bronze. Sammen med 2 fjerdepladser sidste år til henholdsvis Sheena Bendixen i den individuelle konkurrence for kvinder og den danske gruppe (BIS) fra Billund, kunne der meget vel være flere medaljer i luften på hjemmebane i år.
Der uddeles 5 sæt medaljer, Danmark er repræsenteret i 4 af konkurrencerne, og medaljeduften spreder sig fra kvindernes individuelle konkurrence, Nations Team konkurrencen og gruppernes konkurrence.

Optimal forberedelse
De største medaljeforventninger i Boxen hviler på skulderne af 29-årige Sheena Bendixen sammen med hesten Ramstein og longefører Lasse Kristensen, der også fungerer som Sheenas træner.
Træner og longefører Lasse Kristensen sætter ord på forventningerne: – Vores målsætning for deltagelsen ved VM på dansk grund har været at gøre alt, hvad vi kunne, for at være optimalt forberedt til at præstere i Boxen, og den målsætning er opfyldt. Det er umuligt at sige, om det giver en medalje, for niveauet blandt kvinderne er ekstremt højt og konkurrencen er ekstremt hård. Hvis alt flasker sig, så både Sheena, hesten og jeg leverer vores ypperste, så er en medalje også en mulighed, for der er sket klare forbedringer siden sidste år.

Fremgang over hele linjen
Den danske holdleder i voltigering, Dorthe Ballegaard minder om, at resultaterne fra sidste års corona-udsatte VM giver grund til optimisme for Sheenas chancer, men også for chancerne i gruppe-konkurrencen samt Nations Team konkurrencen, hvor den danske gruppe og to individuelle voltigører konkurrerer som et nations-hold.
– Sidste år vandt vi bronze i nationskonkurrencen, og var helt tæt på at få bronze både i gruppe-konkurrencen og til Sheena i den individuelle konkurrence, og alle har udviklet sig rigtig godt siden sidste år, men det er jo også en sport, hvor hesten har afgørende betydning, og i de rammer, der er ved et VM, så kan alt ske, siger Dorthe Ballegaard.

Copyright Ridehesten.com
Sheena Bendixen. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

De danske voltigører
De voltigører, der repræsenterer Danmark ved VM i Herning er:
Individuelle kvinder:

  • Sheena Bendixen / Ramstein, longefører Lasse Kristensen
  • Nanna Trab Christensen / Boston, longefører Pia Sørensen
  • Iben Dines Pedersen / Tophøjs Geleto Lieto, longefører Hanne Haagen Hansen

Gruppevoltigering:

  • BIS (Billund Sportsrideklub) / Turbo af Kloster, longefører Maria Louise Rasmussen

Pas de Deux:

  • Freja Linde & Maria Thinggaard Sørensen / Qiun af Østerholm, longefører Nanna Klinge

Konkurrencerne i voltigering begynder lørdag 6. august og de første medaljer uddeles mandag 8. august.

/Pressemeddelse.

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing