Maria Schou klar til NC i Zuidwolde

31-05-2023 14:33

Annika Knudsen Lorentsen

I denne uge kommer de unge danske ryttere til start ved nationsspringninger i hollandske Zuidwolde, og en af dem er Maria Barnewitz Schou, som er rejst fra Irland for at repræsentere det danske hold

Copyright Ridehesten.com
Maria Barnewitz Schou med sin tidligere tophest Seana 2. Foto: Ridehesten.com/Rikke Hald Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Flere af de unge danske springryttere er i denne uge samlet i Zuidwolde, Holland, hvor der er Nations Cup på programmet. 

En af de ryttere, der skal ride for ungrytterlandsholdet, er Maria Barnewitz Schou, og hun har hestene Chandler 9 og Satelittenflieger K med sig. 

– Det er en fornøjelse at være med det danske landshold. Mange af os ryttere er tætte og har kendt hinanden i mange år, så vi er gode til at støtte hinanden, og vi har et fantastisk sammenhold, indleder Maria, og fortsætter: 

– Pladsen i Zuidwolde er rigtig pæn og funktionel. Der er to store opvarmningsbaner og to store stævnebaner. Alle danskerne er samlet i staldene, så det gør det ekstra hyggeligt. Der er masser af butikker og god mad, så det sætter vi alle pris på. 

Copyright Ridehesten.com
Maria Barnewitz Schou. Foto: Ridehesten.com/Rikke Hald Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Rejsen fra Irland til Holland
Maria skal ride for det danske ungrytterlandshold, og hun har taget turen fra Irland til Holland for at ride for holdet. Jobbet hos Duffy Sporthorses i Irland fik Maria i starten af i år, og siden har hun boet der.

– Det går rigtig godt i Irland. Jeg er glad for det og arbejder en masse, og rider en masse stævner. Jeg synes selv, at jeg har udviklet mig meget og fået en masse erfaring, og jeg regner med at få endnu mere. Det er helt klart anderledes at rejse fra Irland end fra Danmark. Turen er noget længere, der er en del færgeture på vejen og en masse papirarbejde. Jeg kørte alene til Zuidwolde denne gang, og jeg tog hjemmefra gården lørdag morgen, og var på stævnepladsen mandag middag, hvor de andre danskere jo kun har haft omkring otte timer herned, forklarer Maria. 

– Mine forhåbninger er at lave et godt resultat for holdet, så jeg kan bidrage til et godt holdresultat. I dag tager jeg det stille og roligt i 140 cm, og håber på en god opvarmningsrunde. Udover det håber jeg på, at alle danskerne får nogle gode runder, at vi bakker op om hinanden og holder det gode humør, slutter hun. 

Følg start- og resultatlister fra Zuidwolde. 

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev