Maria Kjærgaard har brækket ryggen

20-05-2013 19:28

Den unge dressurrytter Maria Kjærgaard kom i torsdags ud for en alvorlig rideulykke, som resulterede i, at hun brækkede ryggen og akut måtte opereres

Copyright Ridehesten.com
Maria Kjærgaard og Lé Mano.

Dressurrytter Maria Kjærgaard kom i torsdags den 16. maj ud for en alvorlig rideulykke. Hun var på vej til stævne i Sverige, da hun skulle ride en unghest, hun har i ridning inden afgang.

Desværre blev den unge hest, der ellers har fungeret problemfrit, pludselig forskrækket under ridningen og smed rytteren af, som ramte ind i barrieren, hvilket resulterede i et alvorligt brud på rygsøjlen.

Heldigvis var der nogle tilstede da ulykken skete i Birkerød, hvor hun træner til dagligt. Ambulancen blev hurtigt tilkaldt, hvorefter hun blev kørt til Herlev Sygehus, og senere til Rigshospitalet til akut operation.

Maria har nu været gennem rygoperationen på Rigshospitalet, som heldigvis er gået godt. Da noget af rygsøjlen er knust, har hun fået opereret jernskinner ind i ryggen til at stabilisere bruddet. Dette er gjort for at hun kan bevare sin førlighed og forhåbentlig kan komme til at ride igen. Rytteren er stadigvæk indlagt, men er ved godt mod.

Sidste år blev Maria nummer fem til DM i dressur for U25-ryttere og i år skulle hun deltage i sit første DM for seniorer på Broholm.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen