Korrekt uddannelse af hesten

12-09-2014 07:04

Uddannelsen af hesten er essentiel for, om unghesten udvikler sig til en sund og velfungerende atlet

Copyright Ridehesten.com
Modelfoto.

Det andet hovedemne ved ISES-konferencen 2014 (International Society for Equitation Science) var indlæring og uddannelse af heste, endnu et emne, der konstant debatteres blandt hestefolk.

Under dette emne kom verdensberømte Andrew McLean på banen, og det gjorde han med klare holdning og opfordringer til både ryttere, trænere, dommere og det internationale rideforbund FEI – alt sammen ud fra en stor kærlighed til dressursporten og et ønske om at forbedre denne med optimal hestevelfærd for øje.

Under konferencen fik deltagerne en stor forståelse for betydningen af dressurbedømmelserne, indlæringsteori, betydningen af hestens temperament for dens videre karriere, om et klap er belønning også i hestens optik, tidlig tilvænning gennem hoppen, og så demonstrerede Susan Kjærgaard fra Blueberry Hill brugen af læringsteori i praksis gennem arbejde med en gruppe springheste med forskellige problemer.

Magasinet Ridehesten var naturligvis på pletten under hele konferencen, og du kan læse alt om, hvad forskerne havde at fortælle om indlæring og uddannelse af heste i septembernummeret.  

Læs meget mere i septembernummeret af magasinet Ridehesten.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen