Maria Hjorth sejrer i CSI3* Medium Tour finalen!

10-03-2019 16:55

Springklasserne blev afsluttet på bedste manér, da Maria Hjorh Frederiksen tog sejren i Medium Tour finalen

Copyright Ridehesten.com
Maria Hjorth Frederiksen og Dublé til præmieoverrækkelsen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det blev til en spændende afslutning på springklasserne, som FENDT Trophy Medium Tour finalen 145 cm sørgede for i KRAFFT Arena M. 45 ryttere var til start i klassen, og det lykkedes i alt 10 ryttere at kvalificere sig til omspringningen. Heriblandt var de to danske ryttere Caroline Rehoff Pedersen med Carolus-Magnus e. Continue/Lord Kemm og Maria Hjorth Frederiksen med Dublé e. Diamant de Semilly/Equest Carnute (opdr. Carsten Carstensen). Yderligere var det lykkedes tre andre danskere at ride fejlfrit på forhindringerne, men alle tre måtte desværre indkassere tidsfejl. Det var Jessica Vinther Jensen, Martin Dinesen Neergaard og Kamilla Grauff Albrektsen.


Danske Caroline Rehoff Pedersen var den første i omspringningen, men desværre for parret skete der en misforståelse ind i dobbeltspringet, og det kostede et stop. Samlet sluttede de med 14 fejl, men med i alt 12 placeringer i klassen rakte det fint til en placering.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Den næste, der var på banen, var vores svenske nabo Wilma Marklund. Der blev redet en god og sikker runde, men tiden 38,67 sekunder kunne helt sikkert slås. Som klassen skred frem, skulle det dog vise sig, at den gode sikre runde rakte til en 4. plads.  

Med det dansk-klingende navn Chris Sorensen fra Canada, blev der gjort et rigtigt godt forsøg. Her blev der fra start af redet afsted i et højt tempo, og vendingerne blev snævre. Da han krydsede målstregen fejlfrit med tiden 37,65 sekunder, lå han nu i spidsen.

Irske Conor Drain var næste, men med en bom tidligt på banen, valgte han at tage den med ro og måtte tage til takke med, hvad der skulle vise sig at blive til femtepladsen.

Men så blev det ellers spændende! Næste rytter i klassen var dansk, og hun er kendt for at kunne ride hurtigt. Rigtigt hurtigt. Det beviste hun også til fulde i dag, da hun lige fra start styrede Dublé hurtigt og sikkert rundt på banen til publikums store jubel. Men der var stadig nogle hurtige ryttere tilbage i klassen, så det var ikke uden nerver at skulle overvære de resterende ryttere.

Copyright Ridehesten.com
Maria i gang med sin velfortjente æresrunde.

Pulsen begyndte at falde hos publikum, da de næste to ryttere – de to tyskere Nisse Lüneberg og Christopher Kläsner begge fik en bom.

Britiske Louise Saywell gjorde et rigtigt godt forsøg på at slå Marias tid, bl.a. red hun et galopspring mindre ned til den sidste forhindring end Maria. Men det var ikke nok, da hun ikke red vendingerne snævert nok. Det betød, at hun med tiden 37,20 sekunder måtte tage til takke med andenplads. For de to sidste ryttere – tyske Lennert Hauschild og svenske Karin Martinsen – fik begge 4 fejl.

Så efter en fantastisk uge med Dansk Varmblods Hingstekåring i MCH Messecenter Herning, kunne den danske nationalmelodi blive spillet en sidste gang i springklasserne!

Resultatet af klassen kan ses her. 

Copyright Ridehesten.com
Maria Hjort Frederiksen og Dublé til præmieoverrækkelsen.

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen