Marcus Ehninge vinder Terex Grand Prix

25-08-2013 12:32

Signe Wiese

På hingsten Cornado har Marcus Ehning netop vundet den trestjernede Terex Grand Prix-springning ved EM-stævnet i Herning efter en medrivende omspringning mellem 15 ekvipage

Marcus Ehning i dagens Terex Grand Prix.

Sideløbende med ECCO FEI European Championsships afvikles bl.a. også CSI-springning, og her til formiddag blev stævnets største CSI-klasse – Terex Grand Prix, præsenteret af Maskinhuset – afviklet.

Der var 40 ekvipager til start i Grand Prix-klassen, der blev afviklet over to runder. Blandt de startende ryttere var flere prominente springryttere, der også har deltaget i EM-konkurrencen, bl.a. den individuelle bronzevinder Scott Brash fra England, Pius Schwizer fra Schweiz, Carsten-Otto Nagel fra Tyskland og Olivier Philippaerts fra Belgien, der i dag sluttede på 3. pladsen.

Fra det danske landshold var både Andreas Schou og Søren Pedersen til start, men desværre kom der ingen danske ryttere videre til omspringningen.

I omspringningen leverede Marcus Ehning og Cornado e. Cornet Obolensky et virkelig flot ridt, med godt rytme og skarpe linje – han red med 0 fejl i tiden 42,02 sekunder, hvilket var over halvandet sekund hurtigere end russiske Vladimir Beletsky med Verdi-sønnen Mats´ Up du Plessis, der red omspringningen i 43,43 sekunder. Belgiske Olivier Philippaerts blev nr. 3 med Denver van T Goemanshof i tiden 43,46 sekunder.

Andreas Schou blev bedste dansker på en 16. plads med Quimono de la Roque.