Hussmanns Topgun hos Adrienne Lyle

05-03-2024 10:50

Den amerikaner, der har købt Bohemian, og som også har købt to top Grand Prix-heste til Adrienne Lyle, ejer også DV-hesten Hussmanns Topgun

Copyright Ridehesten.com
Mens Hussmanns Topgun var ejet af Helgstrand Dressage, red Betina Jæger hesten frem til finalen i 5-års championatet. Foto: Ridehesten.com/Mie Torup Poulsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den snart 8-årige DV-vallak Hussmanns Topgun e. Totilas/ Belissimo M (opdr. Stald Hussmann) er ejet af amerikanske Heidi Humphries' Zen Elite Equestrian Center, som indenfor de senere måneder har købt Grand Prix-hestene Helix og Lars van de Hoenderheide til landsholdsrytteren Adrienne Lyle, ligesom hun har erhvervet Cathrine Laudrup-Dufours tidligere tophest, Bohemian, som amerikanske Endel Ots nu rider for Zen Elite Equestrian Center.

Hussmanns Topguns navn skrives nu Hussmann's Top Gun, men i det daglige går han meget passende under navnet Maverick eller Mav.

Vi er helt vilde med ham. Adrienne gør et utroligt arbejde med ham, og Mav har virkelig udviklet sig smukt. Han er meget iøjnefaldende, og jeg er ret stolt af dem som ekvipage og er spændt på deres fremtid sammen, fortæller Heidi Humphries til Ridehesten.

De fandt Hussmanns Topgun som 6-års hos Patrik Kittel, og Adrienne Lyle fortæller, at hun omgående faldt for hans power og rummelighed.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det har dog taget ham lidt tid at blive stærk nok og mentalt afslappet nok til at kunne håndtere al den power og de store bevægelser, han har. Han er en utrolig sød hest, som er yderst intelligent og virkelig en fornøjelse at arbejde med, fortæller Adrienne Lyle.

Hun er en erfaren Grand Prix-rytter, der med sin Salvino har været ankermand på det amerikanske dressurlandshold i perioden 2018-2022. Hun forventer at debutere sin to nye Grand Prix-heste i denne måned.

Adrienne har i vintersæsonen været ude at starte nogle enkelte M-klasser for at gøre vænne Maverick til stævneatmosfæren, inden han skal debutere i de højere klasser. Han har i sine starter opnået meget høje procenter.

Hvis du tænker, at der må ligge en stærk hoppestamme bag sådan en lovende hest, så er du ikke på det gale spor. Udover afstamningen Totilas/ Belissimo M kommer der en spændende hoppe som mormor, nemlig sølvmedaljehoppen Atterupgaards Dido e. Royal Hit/ Donnerhall (opdr. Atterupgaard), der i Doreen har samme mor som Atterupgaards Cassidy og hans helsøster, den navnkundige avlshoppe Atterupgaards Dicte.

Copyright Ridehesten.com
Adrienne Lyle tror på den danske vallak til de store opgaver, der venter parret i fremtiden. Foto: Privat
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen