Må du køre med din trailer?

10-08-2015 12:11

Registreringsattest, tilkoblingsvægt, vogntogsvægt osv. Ja, det kan godt være svært at blive klog på, om man lovligt må bruge en bestemt trailer til en bestemt bil med et bestemt kørekort – det hjælper en ny hjemmeside nu med

Copyright Ridehesten.com
Modelfoto.

Kort fortalt er Hænger.dk en hjemmeside, hvor man hurtigt kan finde ud af, om man må køre med en bestemt anhænger, uanset om det er en trailer eller campingvogn. Det er der mange sider som forsøger at hjælpe folk med, men det som er nyt ved siden her er, at det eneste man skal gøre er at indtaste nummerpladen på bilen og nummerpladen på anhængeren. Så henter siden alle de tekniske oplysninger om både bil og anhænger fra Motorregisteret, og laver alle de nødvendige beregninger på om bilen må kobles sammen med anhængeren, hvor meget anhængeren må læsses, og hvilket kørekort man skal have for at må køre bilen med anhængeren.

Så man behøver ikke at skulle finde sin registreringsattest frem, og forstå tekniske oplysninger som tilkoblingsvægt, vogntogsvægt osv. Man skal bare indtaste nummerpladerne, så får man svaret.

Rigtig mange kører med trailer uden helt at være klar over om de egentlig må køre med den, og hvor meget traileren må læsses. Årsagen er, at reglerne er temmelig komplicerede, og derfor gætter mange bare. Men siden her fjerner alle gætterier. Så fremover, når folk skal køre med hestetrailer, på genbrugspladsen, leje en trailer hos Statoil, køre med bådtrailer eller med campingvogn, så behøver man ikke at være i tvivl eller forlade sig på, hvad man tror. Man kan få et klart svar og det kræver kun, at man indtaster nummerpladerne.

Siden er gratis at bruge.

Hænger.dk

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen