Lovende UVM-bruttohold

08-06-2019 16:45

38 danskregistrerede dressurheste i alderen fem til syv år har i dag lørdag gået første runde af denne weekends UVM-udtagelse ved Equitour-stævnet i Uggerhalne, hvor dommerne i morgen foretager en frasortering

Blandt de femten 5-års, fjorten 6-års og ni 7-års heste, der i dag har gået FEI’s indledende program og i morgen skal gå FEI-finaleprogram, skal dommerne Birthe Lyder Nielsen, Gunilla Nyman Faurby og Dennis Fisker i morgen udtage otte ekvipager pr. årgang til den endelige danske udtagelse på Vilhelmsborg den 25. juni 2019.

Hver af de tre årgange havde i dag sine egne stjerner, hvor der i de to ældste årgange var flere tidligere UVM-deltagere. Som sædvanligt er der meget stor interesse om det unge felt på fem år, og heriblandt er flere af de allerbedste heste fra bl.a. Unghestechampionatet i Herning. Således er også dette års femårsfelt tæt belagt med topheste.

– Vi har set et rigtig højt niveau i dag, særligt blandt 5- og 6-års hestene, men også blandt de 7-års. Jeg har haft en god dialog med alle rytterne om, hvad de kan arbejde med fremadrettet, og det har de taget positivt imod. Samme kritik har jeg forsøgt at formidle videre til publikum, fortæller Dennis Fisker fra udtagelseskomitéen og fortsætter: – Vi glæder os til at gense de bedste på Vilhelmsborg, og jeg er ikke i tvivl om, at vi der vil finde nogle gode ekvipager at sende til Ermelo.

Se startlister her.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen