Liselotte Ternvig og Flux Toptani

27-10-2013 14:02

I 1984 blev DM i springning vundet af Liselotte Ternvig på en vanskelige, men velspringende hest, som hun havde købt for et studielån

Copyright Ridehesten.com

Blandt de mange nostalgiske billeder i Ridehestens fotoarkiv er vi stødt på denne perle, hvis motiv faktisk også har prydet forsiden af Hippologisk Tidsskrifts oktobernummer 1984. Det forestiller nemlig Liselotte Ternvig på Flux Toptani, som vandt DM i springning 1984 foran Erik Bigler på Polaris på andenpladsen og John Byrialsen på World Cup på tredjepladsen.

Mangt og meget blev skrevet om både Liselotte og Flux i Hippologisk Tidsskrift, bl.a.:

… for seks år siden fik Liselotte et studielån på kr. 10.000. Men så var hun med Arthur og en kunde taget ud for at se på en hest. Det var Flux, og studielånet fløj af sted, da Liselotte havde haft lejlighed til at springe ham.

At det ikke var noget nem hest, Liselotte havde købt kunne man bl.a. læse i artiklen fra mesterskabet:

Flux Toptani er bestemt ikke nem at ride. Det er han nu heller ikke til hverdag, hvor han utallige gange har sendt Liselotte i sandet. Rutinerede Liselotte klarede imidlertid både Flux og springene, og selv om der igen kom nogle bange øjeblikke, da dobbeltspringet vippede faretruende, blev resultatet nul fejl, og den lykkelige rytter blev kåret som den syvende kvindelige rytter, der har vundet DM.

Se mange flere nostalgiske fotoperler på Ridehesten.com under ’Nostalgiske Fotos’ her.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen