Line Busk vandt en hestetrailer

10-12-2022 15:07

Annika Knudsen Lorentsen

Line Busk Heltborg har netop vundet sølvtur-finalen ved Danish Christmas Show og dermed kan hun tage en Ifor Williams hestetrailer med sig hjem fra Vilhelmsborg

Copyright Ridehesten.com
Line Busk Heltborg med Gaville. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

77 ekvipager mødtes her til eftermiddag i sølvtur-finalen ved Danish Christmas Show, hvor der i første omgang blev redet om en plads blandt de 25 procent bedste, der fik en plads i omspringnigen. 

Længe så det ud til, at en fejlfri runde ville være nok til at sikre sig en plads her, men som klassen skred frem red flere og flere fejlfrit. Det betød, at de 19 hurtigste ud af i alt 29 fejlfrie skulle ride om sejren. 

I omspringningen red rytterne virkelig for det, og der blev satses virkelig meget i håb om at vinde den eftertragtede præmie, en Ifor Williams hestetrailer. I sidste ende var det omspringningens sidste rytter, Line Busk Heltborg, der trak sig sejrsrigt ud af klassen, da hun med Gaville e. Chellthargo/ Animo leverede en helt suveræn og lynhurtigt runde. 

Copyright Ridehesten.com
Line Busk Heltborg med Gaville sammen med Niels Jørgen Cassøe fra Danish Derby og Marissa Dawson, repræsentant for Ifor Williams. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

– Jeg er så glad, fortæller Line Busk Heltborg, som i videoen nedenfor sætter flere ord på, hvordan det er at vinde hestetraileren og være tilbage i form med Gaville. Netop Gaville har i en længere periode været ude af sporten med en skade, men i efteråret vendte ekvipagen retur og tog titlen som Jysk Mester 2022 og nu har du så også vundet sølvfinalen og en hestetrailer. 

Andenpladsen i dagens finale gjorde virkelig hvad hun kunne, men i dag rakte det kun til den næstbedste placering. Her var det Anne-Kristine Rie Truelsen med Quemoy KT e. Quidam's Rubin/ Saccor, som red fejlfrit i tiden 31,94 sekunder. Til sammenligning red Line i tiden 31,29 sekunder. 

Copyright Ridehesten.com
Anne-Kristine Rie Truelsen med Quemoy KT. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tredjepladsen gik til Mille Bisgaard-Maarup med Libery Dance e. Party Dance/ Chablis (opdr. Christian Kjær), som ligeledes red fejlfrit og hurtigt.

På fjerdepladsen blev det Kirstin Skjoldshøj med Heart of Gold e. Heartbeat/ Solos Landtinus, mens Christian Jansen med Calika-Vitz e. Complete/ Saskibard II (opdr. Lone Sørensen), blev nr. 5.

Christian underholdte publikum ved at ride en bestemt vending som den eneste i omspringningen, denne vending krævede at Calika sprang delvist henover fyldet ved siden af en anden forhindring, hvilket ikke var en problem for den velspringende hoppe. 

Inden længe guldtur-finalen, mens dagen senere byder på blandt andet Six Bar og Grand Prix.

Start- og resultatlister. 

Copyright Ridehesten.com
Christian Jansen med Calika-Vitz. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner