Lille forspring til Rikke inden finalen

04-08-2013 09:57

Intet er afgjort inden søndagens finalerunde, men Rikke Laumann/Lasse Kristensen/Ghost Alfarvad Z fører fortsat med et ’knækket mulehår’, som en af de medrejsende danske tilskuere udtalte

Efter lørdag morgens tekniske program er intet afgjort i toppen. Rikke Laumann/Lasse Kristensen/Ghost Alfarvad Z leverede en stærk præstation, men blev desværre slået i dagens runde og endte med at have dagens 5. bedste tekniske program. Dermed er noget af Rikkes forspring fra de første to runder blevet indhentet, og alt er åbent inden søndagens sidste finalerunde. Kampen om medaljerne vil blive afgjort mellem fem enkeltvoltigører – Rikke Laumann fra Danmark, Joanne Eccles fra England, Anna Cavallero fra Italien, Simone Jäiser fra Schweiz og Corinna Knauf fra Tyskland. Det er mange år siden, at topplaceringerne har været så åbne.

- Alle mine målsætninger for EM har været opfyldt indtil nu og mere til. Jeg havde ikke turdet håbe, at jeg kunne slå de andre i det frie program i går, men hele teamet præsterede perfekt. Jeg ville gerne have vundet det tekniske program i dag ligesom for 6 uger siden i Aachen, men jeg kan på ingen måde være utilfreds med vores præstation. De andre var bare bedre på dagen. Nu skal vi lade op til i morgen, hvor der skal kæmpes alt hvad vi har, udtaler Rikke Laumann.

- Det bliver meget spændende i morgen. Pigerne ligger meget tæt, men vi har vist, at vi kan slå dem, og hvis hele teamet rammer dagen kan alting ske. Betingelserne er svære hernede – vi har været i gang i mange dage, presset er stort, og det er >38 grader, hvilket er en udfordring for alle både heste og udøvere. Men Ghost og Rikke er klar!, fortæller longefører Lasse Kristensen.

Kristina Jensen/Lasse Kristensen/Ghost Alfarvad Z leverede en stabil præstation, hvor der desværre var et par fejl i de tekniske øvelser, hvilket koster meget i de samlede point, da pointene for de fem tekniske øvelser alene udgør 50 % af slutpoint for runden. Men Kristina er klar til at vise sit frie program i morgen tidlig, som sikrede hende finalepladsen.

Møllebakkens hold var også på banen i dag med deres frie program med longefører Lise-Lotte Bjarndahl og hesten Fabiano. Holdet har senest i Aachen vist, at de er stærke i det frie program. Teamet leverede en sikker og stabil præstation, hvor den eneste rigtige fejl opstod, da Fabiano snublede på bagparten, og pigerne kom lidt hurtigere af hesten end planlagt. Men efter Fabiano kom i gang igen kørte de en rigtig flot og sikker afslutning, og de blev belønnet med en flot 5. plads i dagens runde. Dermed rykker Danmark forbi England i den samlede stilling op til en 6. plads, og de er kun 0,1 point efter svenskerne på 5. pladsen. Medaljerne vil blive fordelt mellem Tyskland, Østrig, Frankrig og Schweiz, som har lagt tydelig afstand ned til de efterfølgende pladser, men Danmark har alle muligheder for at opnå en flot 5. plads i det hårde selskab.

Kilde: Pressemeddelelse. 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald