Læringsunivers skal samle hestefolket

08-03-2024 12:36

Anne Cecilie Sohl

Equu.io er en social platform og et redskab, der hjælper hestefolk med at opnå sit fulde potentiale. Deres mission er at samle ridesporten på én global platform og skabe et inkluderende og lærerigt miljø, som kan fremme sammenholdet og bryde barriere i sporten.

Copyright Ridehesten.com
Fv. Pernille Arent Simonsen og Aya Valeria Laurvigen har udviklet et digitalt læringsunivers til ridesporten. Foto: Ridehesten.com/Anne Cecilie Sohl
Nyheden fortsætter efter annoncen

Aya Valeria Laurvigen på 27 år og Pernille Arent Simonsen på 22 år, er til dagligt studerende på Aalborg Universitet i henholdsvis organisatorisk læring og biologi, hvor de lige nu er i gang med at skrive deres bachelor.

Siden de var små, har de haft heste og dyrket sporten på hver deres måde.

Med en fælles drøm om at gøre en forskel, har de sammen udviklet en app, der skal fremme inklusion og sammenhold inden for ridesporten. Deres vision er drevet af værdier som åbenhed og transparens, som de tror på, er nøglen til at skabe et stærkt og samlet fællesskab blandt hestefolk.

Mere inklusion i ridesporten
Begge piger har oplevet nogle problemer med at finde viden indenfor ridesporten. 

– Mine forældre vidste ingenting om ridesporten da jeg startede, så jeg synes det er vigtigt, at der findes et værktøj som kan nå bredden, og hjælpe dem der starter i sporten på bar bund. Det er en kompliceret sport og der er mange ting man skal holde styr på, fortæller Pernille og fortsætter: 

– Vi drømmer om at få alle med, og gøre det nemmere at overskue de mange elementer i sporten. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

App'en byder på flere forskellige læringsværktøjer, så som at bygge sine egne dressur- eller springbaner og øve sig på programmer på alle niveauer. Programmerne kan deles med ens træner eller venner, så man på den måde kan man inspirer hinanden eller få ideer til f.eks. kür-programmer. 

App'en fungerer også som en dagbog, hvor man kan følge sin egen eller andres udvikling. 

– Det giver en større transparens i forhold til hvad andre øver og har udfordringer med, mener Aya. 

Støtte fra universitetet
Læringsværktøjerne skal bestå af både tekst og video, som hjælper brugeren til at lære sin hest at gå i trailer eller lave piaffe. Så alt lige fra hestehold og pleje til at begå sig på de store konkurrencebaner. 

Aalborg Universitet har hjulpet de unge iværksættere i gang ved hjælp af universitetets "start-up program", som man som studerende kan blive en del af. De tilbyder sparring i forhold til opstart af virksomhed, regnskab, planlægning af messe m.m. 

App'en er endnu ikke lanceret, men ved deres stand i Hal F på Hest & Rytter messen i Herning kan man få et indblik i prototypen. Aya og Pernille er i fuld gang med at udvikle videre på app'en, så den kan blive lanceret senere på året. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen